Stire

Piaţa Soarelui va fi modernizată

23.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Piaţa Soarelui va renaşte, sau cel puţin aceasta este promisiunea administraţiei locale care a preluat această locaţie, după ce timp de mai mulţi ani a fost coordonată de Sindicatul Solar. Eliminarea Sindicatului Solar din Piaţa Soarelui vine ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti, prin care sindicatul este obligat la evacuarea necondiţionată de pe domeniul public al municipiului Arad. În ultima perioadă, activitatea  pieţarilor din Micălaca a început să scadă. Oamenii au renunţat să îşi mai etaleze marfa în piaţa respectivă. Însă, de când au aflat vestea că Primăria Arad a preluat această locaţie, au devenit mai liniştiţi şi încrezători că peste puţin timp piaţa va redeveni ce a fost odată. „S-au mutat mulţi înainte de a şti cum stă treaba, deoarece lumea s-a temut.  Acum suntem liniştiţi. Nu ne mai facem probleme, deoarece şi reprezentanţii TOP ne-au  promis că preţul  de închiriere va rămâne acelaşi (150 lei), doar condiţiile se vor schimba. Aşteptăm ca vânzările să crească din nou. Se pare că deocamdată nu ne scoate nimeni afară de aici”,  afirmă Maria Buciog, care are zece ani de când vinde în Piaţa Soarelui. Nu doar cei care comercializează haine s-au arătat mulţumiţi de faptul că Primăria a preluat puterea ci şi cei de la legume, care speră ca acum condiţiile să se  îmbunătăţească.

Piaţa va funcţiona

Edilul şef al Aradului declară că Piaţa Soarelui va funcţiona în continuare şi nimeni nu va avea de suferit. Directorul TOP, Daniela Sabău, precizează că de la începutul săptămânii s-au început amenajările în Piaţa Soarelui. „De luni ne ocupăm de Piaţa Soarelui. Momentan sunt în jur de 180 de oameni care vând, dar sperăm ca numărul lor să crească ţinând cont că piaţa are o capacitate de 350 de mese”, afirmă directorul.  Totodată, instanţa a hotărât obligarea Sindicatului Solar la plata unor despăgubiri de peste 4 milioane de lei noi, pentru neplata la timp a taxei pe domeniul public.

Amintim că  în anul  2005, Consiliul Local Municipal a decis să transfere Piaţa Solară în administrarea SC TOP. Scopul acestui act a fost de a permite modernizarea zonei, pentru a oferi un cadru potrivit şi servicii civilizate cumpărătorilor şi locuitorilor din cartier. Sindicatul Solar a atacat în contecios această hotărâre a CLM, dar solicitarea a fost respinsă în mod definitiv şi irevocabil.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro