Stire

Filarmonica de Stat - Recital omagial

23.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Ieri seară, violonistele Emanuela şi Marciana Buta au susţinut un recital cameral la Filarmonica de Stat Arad. Din program au făcut parte „Sonata Nr.1 în la major”, partea întâi– Allegro molto şi partea a-IV-a  Allegro quasi presto de Gabriel Fauré, „Sonatensatz”  op. posthum,  „Sonata Nr.2, în sol major”  partea I şi „Vivace ma non troppo” de Johannes Brahms, „Sonata Nr.4” şi „Allemanda”  de Eugčne Ysa˙e şi  „Tzigane” de Maurice Ravel. Acompaniamentul la pian a fost asigurat de solistul Sorin Dogaru.

Emanuela şi Marciana Buta şi-au început studiile de vioară la Liceul Sabin Drăgoi din Arad. În 1997, au fost invitate la cursurile de muzică ale fundaţiei Pro Corda din Londra, apoi şi-au continuat studiile cu cei mai prestigioşi profesori de la Wells Cathedral School din Marea Britanie. În prezent cele două surori studiază la Conservatorul Regal de Nord din Manchester şi respectiv la Academia Regală din Londra.

Evenimentul de ieri seară face parte din seria de manifestări dedicate sărbătoririi a 50 de ani de la înfiinţarea Liceului de Artă Sabin Drăgoi şi a 60 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii de Stat Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (C.L.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro