Stire

Pompierii au avut de rezolvat o... faţadă cu probleme

24.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Pompierii au fost solicitaţi să dea jos de pe o clădire veche un ornament. Proprietara imobilului le-a spus acestora că ornamentul ar putea să cadă în orice moment, astfel că salvatorii au intervenit imediat. Mai greu de rezolvat a fost pretenţia femeii care le-a spus pompierilor că operaţiunea trebuie să se desfăşoare în aşa fel încât ornamentul să rămână intact.

Locatara unui imobil vechi de pe strada Praporgescu a sesizat pompierii ieri după masă. Iniţial aceasta le-a spus pompierilor că o placă arhitecturală de deasupra uşii este într-o stare avansată de degradare şi trebuie dată jos, însă, fără să o spargă.

În zonă s-a aflat si un reprezentant al Inspectoratului pentru Siguranţă în Construcţii, care a recomandat înlăturarea altor ornamente de pe aceeaşi clădire, astfel că pompierii au trecut imediat la treabă, iar tencuiala cu probleme a fost înlăturată... pe bucăţele.

Până la urmă, toată lumea a fost mulţumită, dar, inspectorii de la Siguranţa în Construcţii i-au recomandat proprietarei să îşi repare faţada înainte ca ornamentele să rănească pe cineva. De altfel, situaţia de faţă se regăseşte în alte sute de cazuri, în care proprietarii unor clădiri de patrimoniu, degradate, pun în pericol siguranţa trecătorilor, tocmai din cauză că nu sunt renovate.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro