Stire

Guvernul ia decizii fără să se documenteze - Două spitale din Arad riscă să răm?nă fără spaţii

24.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Aradul este desconsiderat de Guvern. Aceasta este părerea preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu. Preşedintele CJA a dat încă un exemplu de tratament jignitor şi de ignoranţă a reprezentanţilor Guvernului.

„Aradul se confruntă cu o criză în ceea ce priveşte imobilele în care se desfăşoară activităţi medicale. Avem patru asemenea exemple, dar cele mai grave sunt la Clinica de Oncologie şi la Spitalul TBC”, a afirmat Nicolae Ioţcu.

Pe plan local, s-au identificat două locaţii – Garnizoana militară Gai şi, respectiv, Centrul de refugiaţi din Horia – dar care aparţin Ministerului Apărării şi Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. Cele două locaţii identificate corespund necesităţilor unităţilor medicale menţionate şi, de asemenea, acolo nu se desfăşoară activităţi specifice scopului pentru care au fost create.

Răspunsul venit de la Ministerul Sănătăţii Publice a fost, însă, negativ. „Guvernul a dovedit încă o dată că este rău intenţionat atunci când vine vorba de Arad. Chiar în răspunsul venit de la Bucureşti se arată lipsa de informare şi necunoaşterea realităţii. Ministerul Apărării ne-a informat faptul că nu ne poate pune la dispoziţie Garnizoana militară din Cartierul Gai pentru că «este un important obiectiv militar în cadrul căruia se desfăşoară ample operaţiuni militare» - am citat din răspunsul venit de la Bucureşti”, a mai afirmat Nicolae Ioţcu, care a specificat că, în unitatea militară respectivă totul e pustiu, cu excepţia unor soldaţi care stau de pază şi a unei clădiri puse la dispoziţia Direcţiei Publice de Pază.

De asemenea, Nicolae Ioţcu consideră că o mare parte de vină o are prefectul Gavril Popescu, care din poziţia sa de reprezentant al Guvernului în teritoriu ar fi trebuit să reflecte obiectiv situaţia din Arad. „E clar!... Domnul prefect nu serveşte interesele arădenilor, ci ale dumnealui personal sau ale Guvernului”, a încheiat preşedintele CJA.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro