Stire

Mansarda unui proprietar... nemulţumirea altui proprietar - Construcţie cu miros de scandal

24.10.2008 ⋅ 0 comentarii

În zona 300 din Municipiul Arad, pe malul râului Mureş s-a iscat un scandal de proporţii, datorită unui proiect de construcţie. Proprietara unei gelaterii doreşte să-şi ridice o mansardă deasupra spaţiului comercial pe care îl deţine. Dar proprietara unui apartament de bloc este profund deranjată de acţiunea celeilalte doamne. Ajungem astfel la un conflict de interese.

Totul a început de la strângerea unor semnături pentru demararea proiectului de mansardare deasupra spaţiului comercial pe care Mirela Moacă îl deţine. Înainte de a cumpăra proiectul, a fost sfătuită să strângă semnăturile de aprobare ale vecinilor, cum că aceştia nu vor fi deranjaţi de mansardă.

În anul 2006, Mirela Moacă a solicitat semnătura proprietarei de apartament, Floare Toth, aceasta iscălind acceptul ei pe actul notarului. Numai că, după cum susţine doamna Toth, „a abuzat de încrederea mea, pentru că m-a rugat să îi semnez pe un proiect ce nu venea imediat lângă geamul meu. Dar, la al doilea, pentru că primul nu s-a aprobat, nu mi-a mai cerut nici un fel de semnătură şi lucrătorii au început deja construcţia la mansardare. Acum zidul ce se va ridica îmi va lua din lumină. Soarele nu va mai avea cum să îmi intre în casă”.

Proiectul buclucaş

Înainte de a începe lucrările, s-a evaluat, la faţa locului, spaţiul disponibil unei mansarde. Proiectul iniţial prezenta un acoperiş ce, într-adevăr, nu a fost aprobat, pe motiv că strica aspectul urbanistic. Astfel, a fost necesară modificarea acoperişului. Iar noul proiect, după cum susţine Floare Toth, o deranjează pentru că îi acoperă lumina, nu îi vor mai intra razele soarelui în casă. Aceasta a sesizat şi primăria pentru ceea ce se întâmplă, pe motiv că deţinătoarea spaţiului comercial a minţit-o în obţinerea de semnătură şi a abuzat de încrederea ei. „Dacă primul proiect nu a fost aprobat, înseamnă că şi semnătura mea nu mai este valabilă pe acel act. Acum, cu ce autorizaţie construieşte mansarda, care de fapt este un etaj, după alt proiect?”, mai spune Floare Toth, reclamanta  lucrărilor din preajma geamului ei.

Lucrarea de mansardare, fiind situată între două blocuri de locuinţe, trebuie realizată cu consimţământul locatarilor. La blocul vecin, Mirela Moacă a cumpărat apartamentul unei bătrâne iar în ceea ce priveşte imobilul doamnei Toth, respectă distanţa legală dintre geamurile ei şi mansarda în construcţie. „Legea spune că distanţa dintre bloc şi mansardă trebuie să fie de 1,90 metri. Ei bine, la noi este de 3,80 metri. Nu are cum să-i ia din lumină şi nu o poate deranja cu absolut nimic. M-a costat 3.000 de euro acest proiect şi nu l-aş fi plătit până nu am obţinut semnăturile şi avizele necesare. Dacă nu era în regulă construcţia, nu mai primeam autorizaţie de la Inspectoratul de Stat în Construcţie”, susţine, în apărarea sa, Mirela Moacă, deţinătoarea spaţiului comercial, deasupra căruia se construieşte mansarda.

Cât despre proiectul în sine, „mărul discordiei” dintre cele două doamne, „este vorba despre acelaşi proiect. S-a modificat doar aspectul acoperişului, care nu era potrivit din punct de vedere arhitectural, după cum declară arhitectul – şef al Aradului. Ba mai mult, pentru a o mulţumi pe doamnă, am hotărât că zidul care va veni pe partea geamului ei să fie din sticlă, pentru a-i intra soarele în casă”, a mai spus Mirela Moacă. Până la urmă, fiecare îşi face dreptate în felul ei!

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro