Stire

Ambulanţe ?ncurcate ?n curtea spitalului

24.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Maşinile parcate aiurea în faţa Unităţii de Primire Urgenţe dau mari bătăi de cap şoferilor de ambulanţe care sunt nevoiţi să pună de nenumărate ori siguranţa pacienţilor în pericol.

Dacă cumva se întâmplă ca mai multe ambulanţe să ajungă în acelaşi timp cu pacienţii la „urgenţe”, acestea sunt de cele mai multe ori blocate, şoferii fiind nevoiţi să facă mai multe manevre pentru a putea lăsa pacienţii în siguranţă în faţă la UPU.

Ieri dimineaţă, nu mai puţin de şapte ambulanţe au ajuns concomitent în incinta spitalului Clinic Judeţean Arad, care însă au fost nevoite să aştepte câteva zeci de minute până când câţiva arădeni comozi care şi-au parcat maşinile în curtea spitalului, au binevoit să le mute.

„Oamenii nu se gândesc că îngreunează salvarea dar nici nu îi putem opri să intre pentru că unii îşi transportă rudele bolnave. Ar trebui lărgită aleea, eventual făcută o deviaţie prin parc pentru ca ambulanţele să se poată mişca în voie”, a declarat Vasile Man, director adiminstrativ al Spitalului Clinic Judeţean Arad.

Pe moment, problema pare să nu aibă rezolvare, cel puţin atâta timp cât şoferii nu conştientizează faptul că de multe ori, secundele în care şoferii de la ambulanţă caută să îşi facă loc printre maşinile parcate aiurea, pot fi vitale pentru pacienţi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro