Stire

Proiect de reabilitare a drumului S?nmartin ? Grăniceri ? frontieră

29.10.2008 ⋅ 0 comentarii

* Investiţia a fost estimată la peste trei milioane de euro

Cheltuielile de proiectare pentru reabilitarea drumului Sânmartin-Grăniceri-frontieră, în zona transfrontalieră România-Ungaria, va fi unul dintre proiectele ce vor fi supuse la vot în şedinţa de consiliu judeţean de săptămâna aceasta.

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 urmează să fie lansat în decursul lunii noiembrie 2008, cu termen de depunere a cererilor de finanţare la 31 ianuarie 2009.

În cadrul acestui program, se vor depune proiecte comune cu partenerii maghiari, cu impact transfrontalier. Documentaţiile tehnice vor fi elaborate însă separat, în conformitate cu legislaţia în vigoare în cele două ţări.

Pe parcursul elaborării Programului, judeţele Arad şi Bekes au prezentat mai multe proiecte de interes comun, dintre care, cele mai importante, în domeniul infrastructurii rutiere. Prioritară însă pentru judeţele Arad şi Bekes este reabilitarea drumului Sânmartin – Grăniceri – frontiera Hu – Elek. Având în vedere că drumul judeţean DJ 709B pe tronsonul Grăniceri – frontiera Ungaria a fost reabilitat prin Programul Phare CBC România – Ungaria 2004, pentru a asigura eligibilitatea proiectului (criteriu de eligibilitate: „drumuri care traversează frontiera”) se propune finalizarea investiţiei pe partea română pe acest tronson (parcări, marcaj rutier) şi realizarea lucrărilor de reabilitare pe tronsonul DJ 709J Sânmartin-Grăniceri.

Pentru a depune în timp util Cererea de finanţare, este necesară întocmirea documentaţiilor tehnice (studiu de fezabilitate/documentaţie de avizare, proiect tehnic, documentaţii pentru obţinerea avizelor/acordurilor/autorizaţiilor, DDE şi caiete de sarcini), pentru reabilitarea DJ 709J Sânmartin-Grăniceri şi dotări / utilităţi DJ 709B Grăniceri-frontiera Hu.

Valorile estimate pentru realizarea investiţiei se ridică la peste 3,2 milioane euro, iar suma necesară pentru proiectare la aproximativ  40 mii RON.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro