Stire

Prinşi cu droguri ?ntr-un hotel arădean

29.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Trei persoane, doi hunedoreni şi un italian au fost prinşi în flagrant de către procurorii DIICOT Hunedoara într-un hotel din Arad, tocmai când încercau să plaseze pe piaţă peste zece kilograme de haşiş.

Cei doi tineri hunedoreni l-au cunoscut pe cetăţeanul italian de aproape un an de zile, când efectuau activităţi de transport rutier pe ruta România-Italia. Antonio D’Angiolella, în vârstă de 30 de ani, le-a povestit celor doi hunedoreni că are acasă o cantitate impresionantă de haşiş, pe care ar dori să o vândă şi în România, cu 4.000 de euro kilogramul. Când au auzit de o asemenea sumă, cei doi au acceptat să înceapă afacerea.

Astfel, potrivit procurorilor, cei trei au venit în ţară în data de 25 octombrie, deţinând zece kilograme de haşiş. De teama de a nu fi descoperiţi de poliţiştii de frontieră, au ascuns drogurile în cauciucul roţii de rezervă a autoturismului cu care călătoreau. „Şusta” celor trei a ţinut, dovadă că au reuşit să treacă graniţa, fără a da de bănuit oamenilor legii.

Ajunşi în ţară, au mutat drogurile în autoturismul italianului şi au venit în Arad. S-au cazat la un hotel, de unde urmau să plănuiască cum şi unde vor plasa pe piaţă întreaga cantitate.

Procurorii DIICOT Hunedoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Hunedoara le-au stricat celor trei planurile, ieri dimineaţă aceştia fiind arestaţi chiar în camera de hotel unde erau cazaţi.

Liviu Nicuşor Avădeni, zis „Nicu Olteanu” de 31 de ani, din Vulcan, Alexandru Marian Lupu, de 28 de ani din Lupeni şi cetăţeanul italian Antonio D’Angiolella, din Medicina, Italia au fost reţinuţi şi cercetaţi pentru trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, urmând a fi prezentaţi Tribunalului din Hunedoara cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii continuă cercetările legate de acest caz pentru a depista şi identificate şi celelalte persoane care au fost implicate în traficul de droguri de risc pe relaţia Italia-România.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro