Stire

?ncă şapte primării vor reabilitare apă-canalizare

30.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Ultimele şapte primării din judeţ care nu au aderat încă la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canalizare Judeţul Arad şi-au exprimat dorinţa de a accede la program. Aleşii judeţului vor vota, în şedinţa de consiliu de vineri, un proiect privind acordarea mandatului de reprezentare a judeţului Arad, pentru modificarea actului constitutiv şi a statutului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară şi acceptarea de noi membri.

Ultimul termen pentru primării de a-şi finaliza întocmirea documentaţiilor, pentru a lua parte la proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Arad”, era data de 30 octombrie. Proiectul prevede modernizarea infrastructurii sistemelor de apă şi canalizare, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, care va atrage fonduri europene.

Până acum, în judeţul Arad, 21 de primării racordate la reţeaua de apă proprie a localităţii au fost introduse în programul de reabilitare. Încă şapte (Chişineu–Criş, Sebiş, Ghioroc, Păuliş, Seleuş, Şepreuş, Şiria) care se află în aceeaşi situaţie, nefiind legate la reţeaua unui operator regional, şi-au finalizat documentaţiile.

Primăriile care fac parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară vor primi fonduri de milioane de euro pentru modernizarea reţelelor de apă.

Având în vedere faptul că primarii celor şapte localităţi şi-au exprimat doleanţa de a adera la asociaţie, Executivul CJA propune emiterea unei hotărâri, prin care să se acorde un mandat special preşedintelui (membru în AGA), în vederea votării şi acceptării noilor membri.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro