Stire

Ministrul Sănătăţii este nemulţumit de instituţiile medicale

31.10.2008 ⋅ 0 comentarii

* Alte destituiri la Arad?!

Deficienţele din instituţiile medicale au fost discutate, ieri, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, organizată de Ministrul Sănătăţii, la care au fost invitate să participe şi cadrele medicale de la Ambulanţă. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a atras atenţia că în urma controalelor desfăşurate în perioada 6 - 15 octombrie la spitale, dar mai ales la serviciile de ambulanţă au fost găsite foarte multe nereguli. „În unele ambulanţe nu există echipamente de resuscitare, riscându-se astfel viaţa pacianeţilor. Există membri ai echipajelor de intervenţie care figurau la program, dar nu erau prezenţi. În maşinile de intervenţie ale spitalelor se fumează, cheile de la vehiculele care nu erau în tură se aflau acasă la cei care erau liberi, în loc să fie lăsate la serviciul medical de ambulanţă. Am avut credinţa că prin unele creşteri salariale sau sporuri se va lucra altfel, dar se pare că nu e aşa...”, a spus Nicolăescu.

În urma controalelor, doi directori ai seriviciilor de ambulanţă (Bucureşi şi Ilfov) au fost destituiţi şi se pare că mai urmează şi alţii. Din informaţiile noastre, nici directorul Serviciului de Ambulanţă din Arad nu va mai rămâne mult timp pe acest post, activitatea domniei sale nefiind bine văzută de minister.

„Controalele au fost făcute în urma mai multor informaţii despre proasta gestionare a spitalelor. Se doreşte o mai bună funcţionare a serviciilor medicale. Şi Prefectura va efectua în continuare controale pentru funcţionarea acestor servicii în mod corespunzător”, ne-a declarat prefectul Aradului, Gavril Popescu.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro