Stire

Poliţistul revoltat riscă să fie destituit din funcţie

31.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Poliţistul de frontieră care a făcut scandal în faţa Primăriei, la începutul lunii, susţinând că de ani buni este torturat şi urmărit de securişti atât el cât şi copilul său, riscă să fie demis din funcţie.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, este agent de poliţie de frontieră din anul 2003, când a venit în instituţie de la Jandarmerie. Protestul nu a fost prima abatere de acest gen, însă a fost singura dată când s-a dat în spectacol şi faţă de alţi oameni. Agentul susţine că a reclamat nişte abuzuri, iar cei vinovaţi    i-au cerut să îşi retragă reclamaţiile. Pentru că nu a făcut-o, acum încearcă să îl distrugă. Totodată, mai susţine că şi copilul lui este torturat şi că nu doreşte decât să stea de vorbă cu prefectul.

După aproape o lună de zile de la incidentul din faţa Palatului Administrativ, ieri, poliţistul s-a întors din concediu să îşi reia munca. Din păcate însă, acesta a aflat cu stupoare că superiorii săi au demarat o anchetă care îl vizează.

Ioan Handra, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, ne-a declarat, ieri, că agentul de poliţie se află în cercetare, iar zilele următoare, la finalul anchetei, va fi consultat şi Consiliul de Disciplină, şi se va lua o hotărâre în ceea ce priveşte situaţia poliţistului. Situaţia acestuia este cu atât mai gravă cu cât, deşi nu este prima oară când i se propune, bărbatul a refuzat să se prezinte la o expertiză medicală la Spitalul Militar din Timişoara.

Poliţistul va afla săptămâna viitoare ce sancţiune îl aşteaptă, existând chiar şi posibilitatea ca acesta să fie destituit din funcţie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro