Stire

?Bin Laden? ?mplineşte jumătate de secol

01.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Devenit deja un simbol al Aradului, Alexandru Giricz, cunoscut tuturor sub numele de „Bin Laden“, împlineşte mâine 50 de ani. Cu Politehnica încheiată cu nota 9,24 la Timişoara, nimeni nu ştie motivul pentru care „Bin Laden“ a ales un astfel de mod de viaţă. Poate teribilismul l-a împins să aleagă hrana din mila trecătorilor şi căldura vreunei pivniţe drept culcuş pentru noapte. Adevărul este că nici nu pare afectat de starea în care se află: „Eu am câteva hoteluri, acolo dorm. Mulţi oameni nu au căldura pe care o am eu. Am vreo şase pivniţe din care să îmi aleg unde să dorm peste noapte“. De mâncat, primeşte de la C.A.R.P. Are câtă vrea, mai ales că mai primeşte şi din partea trecătorilor. Cât priveşte băutura, are preferinţă doar pentru una: spirtul sanitar. „Este whiskey-ul meu albastru. Îmi place, e bun la stomac şi e împotriva ulcerului“, glumeşte Bin Laden, mai trăgând o „duşcă“. Latura amoroasă a lui Alexandru Giricz se rezumă la a face complimente fetelor de pe stradă. Are textele sale, prin care reuşeşte să fure câte un suspin frumoaselor domnişoare. „Eşti mai frumoasă ca Madonna, ca Cindy Crawford sau Julia Roberts. Cu asta le vrăjesc, dar numai pe blonde. Că alea îmi plac“, ne spune Bin Laden. Numele îi vine de la draperiile pe care le poartă în cap. „Înainte mi se spunea Saddam Hussein, dar când a apărut povestea cu Bin Laden, lumea a început să îmi spună aşa. Îţi spun ceva, însă. Bin Laden ăsta, nu există şi nici nu a existat vreodată. E inventat de americani. Bin Laden nu există, dar eu exist“, se mândreşte fostul Saddam Hussein.

Familia

Deşi nu prea pare, Alexandru Giricz se trage dintr-o familie bună. „Tatăl meu trăieşte încă, dar nu vrea să mă vadă. Are foarte mulţi bani. Să-i fie ruşine că nu vrea să mă ajute. Nu-l ajută pe fiul său care e mare talent“, se plânge Giricz. Mai are, de asemenea, o soră care lucrează grefieră într-un birou de avocatură. Nici aceasta nu este prea mândră de fratele său, căruia îi mai aduce totuşi de mâncare. Familie nu şi-a înfăptuit niciodată, probabil din cauza spiritului său răzvrătit.

Cu UTA până la moarte

Are totuşi o „Bătrână Doamnă“ pe care o iubeşte din tot sufletul. Merge la fiecare meci al UTA-ei atât de acasă cât şi din deplasare. „Mâine mergem la Deva, unde batem cu 4-1“, spune cel mai fidel suporter al UTA-ei. Numai la auzul cuvântului „Poli“, sare ca ars. După un sfert de oră de înjurături şi jigniri la adresa rivalei de moarte a UTA-ei, Bin Laden îşi explică ura: „Fiindcă au fost măgari şi ne-au băgat în „B“. Eu nu fac parte din galeria UTA-ei, eu sunt singur“. Bin Laden mai are o pasiune: geografia. Ştie aproape toată ţările din lume împreună cu capitalele lor. „Se zvoneşte prin oraş că aş fi fost profesor de geografie, dar nu este adevărat. Ştiu geografie pentru că îmi place, la fel cum îmi plăcea şahul. Am fost campion printre ăştia“, şi ni-i arată pe oamenii prezenţi în Parcul Eminescu, unde a avut loc discuţia noastră. Aici e cunoscut de toată lumea, pentru că lui Bin Laden îi place spectacolul. (A insistat ca discuţia noastră să aibă loc în mijlocul celor prezenţi, pentru a putea fi văzut. De asemenea, striga şi se lua       de fiecare, dorind să atragă atenţia). La final, după urarea noastră de „La mulţi ani“, Alexandru Giricz şi-a adus aminte că „din ’58 mai sunt născuţi încă doi: Michael Jackson şi Madonna. Toţi trei împlinim 50 de ani“. Toţi trei au făcut spectacol pe scena vieţii...

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro