Stire

O nouă metodă de a face bani - ?nşelătorie prin lozuri răzuibile

01.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Un nou gen de înşelătorie şi-a făcut deja apariţia şi în Arad. Oamenii primesc în cutiile poştale un loz răzuibil, care bineînţeles, aşa cum era de aşteptat, este câştigător. Fericitul posesor trebuie însă să sune la un număr cu supra-taxă, pentru a constata în final, după ce a pierdut câţiva euro, că a fost de fapt... fraierit.

Biletele câştigătoare au fost deja distribuite în mai multe cartiere, la zeci de mii de persoane. Mulţi arădeni au muşcat deja momeala, astfel firma fantomă a câştigat deja mii de euro. Majoritatea celor care au sunat au fost vârstnici creduli.

Strategia iniţiatorilor acestui joc este ca acei care sună să fie ţinuţi cât mai mult de vorbă. „Am găsit lozul în cutia de poştă. Am răzuit şi am constatat că în casete apărea trei imagini identice, cu unul din produsele puse în joc. Câştigasem astfel un scooter. Am sunat imediat la numărul de telefon care era afişat imediat lângă căsuţe. M-a ţinut aproape douăzeci de minute. Mi-a răspuns un robot iar apoi au început întrebările cu referire la datele mele personale. În final mi-au explicat cum pot intra în posesia premiului câştigat. Abia în final nu am înţeles, dar mi-au spus că ceva nu corespunde, astfel premiul e anulat. Acum nu am decât să aştept factura de telefon şi să merg să o achit. Probabil că va fi mult pentru că am înţeles că taxează în euro”, ne-a declarat Elena B., pensionară.

Deşi mai mulţi arădeni au căzut în plasa acestei escrocherii, nimeni nu a depus plângere la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad. Autorităţile au fost sesizate şi au promis că vor lua măsuri pentru a afla cine se află în spatele acestei afaceri, estimând că veniturile firmei fantomă sunt deja de milioane de euro, câştigaţi pe spatele arădenilor creduli în câştiguri false.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro