Stire

De la hobby la profesie

03.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Cât de importantă este practicarea unui hobby atât pentru adulţi cât şi pentru copii? Dacă ar fi să credem afirmaţiile psihologilor este foarte important. Hobby-ul ajută omul să se dezvolte. Practicarea unui hobby este folositoare nu doar prin caracterul formator, ci deoarece se ştie că în acest fel oamenii se adună în grupuri, comunică despre interesele lor, se socializează. Acesta este poate unul dintre motivele pentru care elevii care studiază pictura cu Ioan Kett Groza la Şcoala Populară de Artă Arad au vârste cuprinse între 6 şi 70 de ani. „Este domeniul care adună o categorie foarte eterogenă de oameni”, ne mărturiseşte pictorul Ioan Kett Groza. Poate însă hobby-ul să devină profesie? „De cele mai multe ori. Cei mai mulţi dintre tinerii mei elevi s-au îndreptat apoi spre facultăţile de arte plastice din ţară”.

Şi cum Şcoala Populară de Artă este o instituţie destinată petrecerii într-un mod constructiv a timpului liber orarul cursanţilor este unul la alegere, în general după amiaza. Pictorul Ioan Kett Groza recomandă elevilor să petreacă în jur cinci ore săptămânal la cursul practic de pictură. Şi pentru că este vorba despre o activitate atât de boemă, atmosfera nu este una de oră de curs, ci una de atelier, „unde comentez lucrările realizate, fac sugestii”, ne mărturiseşte pictorul.

Cursul de pictură din cadrul Şcolii Populare de Artă durează trei ani. Este realizat sub îndrumarea unui nume de referinţă a artei plastice arădene – pictorul Ioan Kett Groza, autor a numeroase expoziţii şi participant la evenimente internaţionale. Durata cursului este de trei ani, iar la absolvire cursanţii vor primii o diplomă. Preţul cursului este de 260 de lei plătibili în două rate. Pe lângă cursul practic de pictură, elevii beneficiază şi de un curs de istoria artei, curs susţinut de Lucian Ienăşescu, directorul instituţiei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (C.L.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro