Stire

Taxe pentru blogger-ii arădeni

03.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Ai un blog la care munceşti cu sârg şi conştiinciozitate? Vrei ca prietenii să participe la trăirile, emoţiile şi principiile tale de viaţă? Vrei să ai cea mai nouă muzică şi cele mai proaspete videoclipuri online? Trebuie să plăteşti pentru asta!... Cam aşa ar putea suna una din condiţiile pe care împătimiţii calculatoarelor ar trebui să le aibă în vedere pentru construirea şi întreţinerea unui blog.

Ca un curent ce s-a impus în rândul tinerilor şi pasionaţilor de activităţi sociale online, blogul a devenit un fel de „accesoriu ce creează dependenţă”. De la o simplă poveste postată pe internet adresa fiecărui deţinător a luat amploare. De la fotografii în diferite ipostaze, semnături personale şi alte astfel de artificii s-a ajuns la postarea unor melodii, bannere publicitare şi alte videoclipuri.

Tocmai din acest motiv, s-a luat hotărârea ca postarea acestor materiale să fie taxate pentru utilizatori. Astfel, începând cu această perioadă, toţi deţinătorii de bloguri personale din ţară (prin urmare şi din Arad) se găsesc în situaţia de a cotiza cu o sumă de 1.000 lei în fiecare lună, pentru a avea un site propriu vizitat şi admirat de pasionaţii din „branşă”. Însă, pentru acest „privilegiu”, tinerii proprietari de astfel de adese online trebuie să îndeplinească anumite reguli.

Codiţiile pentru ca deţinătorul să fie taxat pentru întreţinerea site-ului sunt următoarele. Cei vizaţi trebuie să aibă un blog sau un site, care să conţină link-uri spre videoclipuri şi materiale audio. De asemenea, e necesară afişarea bannerelor (gratuite sau contra cost). Cel mai important aspect este ca deţinătorul unui astfel de blog să fie vizitat de cel puţin 100.000 de ori lunar.

La iniţiativa Oficiului Român pentru Drepturile de Autor au reacţionat şi împătimiţii genului. Cum Aradul este un oraş al blogger-ilor (am putea spune), toţi cei ce deţin, pun suflet şi întreţin un astfel de site susţin că cei ce au hotărât o astfel de lege nu ştiu ce înseamnă un blog, ce presupune şi ce urmări poate avea. Consideră mult prea forţată atitudinea Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, din dorinţa cărora a pornit taxa pentru orice fel de conţinut muzical românesc aflat pe internet.

O astfel de iniţiativă a fost respinsă cu vehemenţă în Statele Unite ale Americii, ce s-a instalat în schimb destul de confortabil în pachetul de legi la noi. Prin urmare, bloggerii plătesc, artiştii români câştigă, veniturile acestora urmând să se mărească considerabil din taxarea conţinutului postat pe bloguri.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro