Stire

Permisele şi cerificatele de ?nmatriculare ?şi schimbă formatul

04.11.2008 ⋅ 0 comentarii

* Serviciul de permise nu va elibera, două zile, documente

Permisele auto şi certificatele de înmatriculare îşi vor schimba formatul, fiind mai securizate, iar din luna ianuarie a anului 2009, nu vor mai fi emise de Serviciul de permise din subordinea Prefecturii Arad, ci de către Direcţia Regională Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti. „Această decizie a fost luată pentru a nu se mai putea falsifica uşor aceste documente. Noile documente vor avea nişte puncte de control foarte greu de imitat. Schimbarea modului de eliberare a permiselor se face astfel şi pentru ca lumea să nu mai stea la cozi. Actele se vor primi în 10 zile. Deţinătorii de permise vechi nu sunt obligaţi să le schimbe, decât în momentul expirării. Permisul vechi va fi valabil în continuare. Dacă vor fi persoane care vor dori să  şi-l preschimbe, pot să facă acest lucru. Sau dacă cineva doreşte să aibă certificat de înmatriculare nou, la fel poate să şi-l schimbe, însă nu e obligatoriu”, a precizat prefectul Gavril Popescu.

Actele vor fi trimise arădenilor de la Bucureşti prin poştă. Prefectul a spus că sumele care se plătesc acum pentru eliberarea documentelor nu vor fi majorate.

Totodată, trimisul Guvernului în teritoriu a mai anunţat că Serviciul de permise auto, nu va mai efectua, timp de două zile, examinări, înmatriculări, radieri, autorizaţii provizorii pentru circulaţie şi perschimbări permise. „Din data de 6 noiembrie, orele 13 şi până în 7 noiembrie, inclusiv, Serviciul de permise auto din subordinea Prefecturii nu va amite nici un fel de acte, deoarece activitatea sistemului informatic local va fi întreruptă. Serviciul va funcţiona, va prelua acte, numai că nu se vor emite documente”, a mai declarat Popescu.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro