Stire

Ape poluate ?n Arad

04.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Conform unui studiu asupra apelor subterane realizat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Arad (APM), s-a ajuns la concluzia că acestea sunt poluate de mai mulţi factori. Cu ajutorul monitorizării apelor de către APM, s-au obţinut următoarele rezultate.

Atât în zona platformei fostei fabrici de îngrăşăminte chimice Archim, cât şi în zona CET dar şi la fostele depozite de deşeuri ale Municipiului Arad s-au descoperit mari poluări în apele freatice, acestea fiind infestate cu ioni de amoniu, cloruri, sulfaţi şi azotaţi. Valoarea poluării din ape a început să tragă semnale de alarmă reprezentanţilor de la Protecţia mediului, aceasta trecând cu mult peste limita impusă de lege. Toate aceste zone sunt în supravegherea APM Arad pe motiv că sunt situate în intravilanul oraşului şi creează probleme deosebite de poluare.

În vecinătatea rampei de gunoi nu numai apa are de suferit, ci şi solul, terenul agricol fiind acoperit  cu deşeuri, hârtii şi ambalaje.

Nici fântânile din jurul depozitelor de deşeuri nu au scăpat de verificări. În urma analizelor de laborator, apa s-a dovedit a fi poluată cu substanţe organice, azotaţi şi amoniu. Prin urmare, la fiecare control sau analiză asupra stării mediului din Arad, reprezentaţii APM sunt tot mai îngrijoraţi de rezultate.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro