Stire

Tombolă social-democrată cu scandal

05.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Tombola de la lansarea candidaţilor PSD+PC, care a avut loc în urmă cu o săptămână, în loc să aducă bucurii pentru social-democraţii câştigători a produs un adevărat scandal. Premiul cel mare, un scuter, a fost scos în balconul PSD pentru a-i atrage pe arădeni la lansarea candidaţilor partidului.

La intrarea în Sala Polivalentă, fiecare persoană a primit câte un bilet de tombolă, care a fost completat şi introdus în urna păzită cu străşnicie de Ilie Lupan. Pe lângă scuter, PSD a pus la „bătaie” la tombolă excursii la Bruxelles, televizoare, DVD-uri. Conform regulamentului, câştigătorii trebuiau să fie prezenţi în sală, în caz contrar biletul nefiind validat. La o săptămână de la marea tombolă PSD, cu bilete extrase în sală în timpul spectacolului şi a câtorva sute de membri şi simpatizanţi PSD, biletele nu sunt încă validate.

Scuterul a fost câştigat de către directorul Sălii Sporturilor din Arad. Bineînţeles că au existat suspiciuni şi prin mediile politice arădene s-a vorbit că premiul cel mare a ajuns tocmai la directorul Sălii Sporturilor pentru că PSD ar fi avut astfel o reducere substanţială la închirierea sălii pentru spectacolul lansării candidaţilor. O comisie de validare verifică de atunci biletele şi câştigătorii. Avram Crăciun, candidat PSD pentru colegiul de Senat numărul 2 (nord) a declarat că PSD dă dovadă de transparenţă şi comisia de validare verifică toate biletele din urnă. „Comisia de validare urmează să dea rezultatul. Acolo unde se constată nereguli, va urma o altă extragere în faţa presei”, a declarat Avram Crăciun. El a explicat că, în baza regulamentului, fiecare participant avea dreptul la un singur bilet, deoarece acestea au fost distribuite gratuit şi toată lumea trebuia să aibă şanse egale de câştig.

Dacă comisia va găsi în urnă un al doilea bilet pe numele câştigătorului, atunci se va anula premiul. De asemenea, dacă cel desemnat câştigător nu s-a aflat în sală, va pierde automat premiul. „Mulţi nu au mai aşteptat tragerea şi au plecat spre casă. Gândiţi-vă la cei de la Hălmagiu, care au avut două ore până au ajuns acasă”, a declarat Avram Crăciun.

Totul ar fi fost extrem de transparent dacă respectiva comisie de validare nu ar fi aşteptat o săptămână ca să dea rezultatul tombolei PSD. Există membri din interiorul partidului care spun că rezultatul va fi comunicat numai peste o săptămână, cu ocazia vizitei preşedintelui PSD, Mircea Geoană, la Arad, pentru ca lumea să fie atrasă la PSD cu decernarea premiilor.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro