Stire

TIR rupt ?n două de tren

05.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Teroare, ieri seară, pe centura oraşului, unde un TIR a fost acroşat de Trenul Rapid Arad-Bucureşti. Remorca TIR-ului a fost spulberată şi a ajuns de-o parte şi de alta a liniilor de tren.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 20.30, pe şoseaua de centură a Aradului. Vina se pare că aparţine şoferului de TIR, pentru că, deşi trenul Rapid se îndrepta cu viteză, a considerat că are încă timp să treacă. Din păcate însă nu a fost aşa. Remorca TIR-ului a fost acroşată de către tren şi ruptă în două.

Deşi ar fi putut să existe urmări mult mai grave, atât pentru şoferul automarfarului, cât şi pentru călătorii care se aflau în tren. Singurul care a avut de suferit a fost mecanicul locomotivei, care a rămas cu piciorul prins între fiare, motiv pentru care a fost necesară intervenţia echipei de Descarcerare, pentru a fi scos şi transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Arad. A fost imediat supus mai multor investigaţii medicale, însă la prima vedere, starea acestuia nu a fost gravă.

Imediat după producerea accidentului, trenul Rapid s-a întors înapoi în staţia CFR Arad, unde locomotiva a fost înlocuită, pentru a-şi putea relua călătoria.

Din primele cercetări efectuate de către autorităţi se pare că şoferul TIR-ului a fost pur şi simplu blocat în trafic, exact pe liniile de tren. Cuprins de disperare, în momentul în care a văzut că trenul se apropie, a încercat să înainteze şi să îşi facă loc printre autoturismele aflat în coloană, dar din păcate remorca a rămas încă pe liniile de tren.

În urma accidentului, traficul, atât pe centură, cât şi pe drumul spre Horia şi Vladimirescu a fost pur şi simplu blocat. Mai mulţi agenţi din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Arad s-au mobilizat şi au dirijat circulaţia, încercând să descongestioneze traficul. Abia după mai bine de o oră de aşteptare, când TIR-urile au fost direcţionate spre zona Podgoria, maşinile au început să se mişte şi să înainteze.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro