Stire

Filarmonica de Stat Arad - 60 de ani de la primul concert

05.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Ziua de astăzi are o semnificaţie deosebită pentru Filarmonica de Stat Arad, astăzi împlinindu-se exact 60 de ani de la primul concert pe care instituţia muzicală arădeană recent înfiinţată l-a susţinut în faţa publicului. Conducerea filarmonicii a ţinut să semnaleze această aniversare în conferinţa de presă ce a avut loc ieri, la sediul instituţiei.

De asemenea, Rodica Tălmaciu, directoarea Filarmonicii de Stat Arad a prezentat cu ocazia conferinţei de presă programul instituţiei pentru luna în curs, subliniind faptul că rolul principal în programul lunii noiembrie îl deţine Corul Academic al Filarmonicii de Stat Arad, cor condus de Robert Daniel Rădoiaş.

Astfel, pentru a marca cei 60 de ani de la primul concert, Filarmonica de Stat Arad va oferi publicului în debutul programului lunii, o piesă cu adevărat specială, o piesă la realizarea căreia vor evolua atât orchestra cât şi corul instituţiei. Este vorba despre „Requiemul german”, in memoriam tuturor muzicienilor care nu mai sunt şi care au făcut parte din ansamblul filarmonicii.

„Requiemul german” este o lucrare din creaţia marelui Johannes Brahms, cel care ne-a vizitat oraşul pe parcursul istoriei. Seara îi va avea ca protagonişti pe soprana Sofija Pitzurică de la Teatrul Naţional Belgrad  şi pe baritonul Georg Tichy de la Opera de Stat din Viena. Vă reamintim că baritonul Georg Tichy a evoluat în faţa publicului arădean în această primăvară, cu ocazia punerii în scenă a operei „Traviata”  în variantă concertantă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (C.L.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro