Stire

Fonduri pentru autorităţile locale care elaborează proiecte - Peste 40 de milioane de Euro ? disponibili pentru zona de vest

08.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest primeşte cereri de finanţare pentru proiecte din partea centrelor urbane (oraşelor, municipiilor) cu peste 10.00 de locuitori – cu excepţia polilor de creştere (Timişoara) şi a polilor de dezvoltare urbană (Arad, Deva, Oradea), pentru care cererile deschise de proiecte se vor lansa la o dată ulterioară – începând din data de 2 decembrie. 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a lansat, la sfârşitul acestei săptămâni, cererea deschisă de proiecte, cu termen limită de depunere, pentru Axa 1 a Regio-Programul Operaţional Regional „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, domeniul major de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Centre urbane”.

În cadrul acestui sub-domeniu, vor putea primi finanţare, pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbană, proiectele care vizează: reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban (infrastructura publică urbană, transport şi mobilitatea populaţiei, patrimoniu cultural mondial – UNESCO, naţional şi local, din mediul urban); dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri; reabilitarea infrastructurii sociale. Alocarea financiară disponibilă pentru regiunea de vest se ridică la suma de 43,15 milioane de euro.

Solicitanţii eligibili în cadrul acestui domeniu de intervenţie sunt autorităţile publice locale din mediul urban, parteneriate între acestea sau asociaţii de dezvoltare intercomunitară.

Agenţa pentru Dezvoltare Regională Vest poate primi cereri de finanţare până pe data 31 martie 2009, ora 16.00. Ghidul solicitantului poate fi consultat pe www.inforegio.ro.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro