Stire

TIR ?ncărcat cu substanţe toxice, răsturnat pe şosea

10.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Traficul între localităţile Pilu şi Socodor a fost complet paralizat timp de mai bine de cinci ore, ieri dimineaţă, după ce, într-o curbă deosebit de periculoasă, şoferul unui TIR încărcat cu vopsele şi alte substanţe  toxice a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţ. Trei butoaie cu rezorcină lichidă, inflamabilă şi deosebit de periculoasă, s-au spart şi aproximativ 500 de kilograme din încărcătură s-au scurs pe şosea. A fost necesară intervenţia specialiştilor de la ISU pentru a preveni producerea unei explozii devastatoare.

Accidentul s-a produs în jurul orei 6.00. Şoferul turc a intrat în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand. Remorca autovehiculului era încărcată cu 10.060 de kg de uleiuri, vospele şi rezorcină, în saci, sub formă de granule şi în butoaie de 200 de litri. Într-o curbă periculoasă dintre Pilu şi Socodor, TIR-ul s-a răsturnat în şanţ, iar încărcătura a fost împrăştiată pe şosea.

Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad s-au deplasat imediat la faţa locului, izolând zona pe un perimetru de 50 de metri. Intervenţia pompierilor a fost una dificilă, fiind prezentă şi o autospecială din Chişineu-Criş, pentru a inteveni în caz de explozie. 

Din primele cercetări efectuate de poliţişti, se pare că şoferul turc se afla sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul în care s-a răsturnat autocamionul, motiv pentru care a fost transportat imediat la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totuşi, poliţiştii susţin că nu acesta ar fi constiuit principalul motiv care a determinat producerea accidentului. Şoferul turc nu a respectat viteza adecvată într-o curbă deosebit de periculoasă, unde limita legală impune 50 de km/h, acesta circulând cu 80 km/h.

Circulaţia între localităţile Pilu şi Socodor a fost paralizată complet timp de câteva ore, până când pompierii au curăţat carosabilul de substanţa toxică împrăştiată. Cu ajutorul echipajelor din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Arad, traficul s-a desfăşurat pe un singur sens de mers, timp de alte câteva ore, până când TIR-ul a fost ridicat de o macara, iar carosabilul a fost eliberat.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro