Stire

Week-end cu porţi deschise: Ford Kuga s-a lansat la Arad

10.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Pasionaţii de automobile s-au delectat, în acest sfârşit de săptămână, testând noul Ford Kuga. Pe parcursul celor trei zile dedicate weekend-ului porţilor deschise la Auto Technic, dealer autorizat Ford în Arad, primul model crossover , expresie a designului kinetic, i-a încântat pe arădeni purtându-i în drive test. Primii care s-au bucurat de performanţele Kuga au fost componenţii echipei UTA, sosiţi vineri, la orele prânzului, la Auto Technic. Ei nu au putut să refuze apoi nici drive testul cu noul  Mondeo oferit de dealerul arădean Ford.

Răsfăţ pentru simţuri

Elegant, sofisticat şi totodată practic, noul crossover a reuşit să câştige inimile tuturor celor care i s-au alăturat la drive test. Lansarea modelului Kuga la Arad face parte din campania naţională demarată în luna august şi axată în jurul conceptului „imaginaţia schimbă reguli”, iar apariţia noului model se constituie în răspunsul la întrebarea „de ce obiectele din viaţa de zi cu zi trebuie să urmeze vechile reguli de design ?”. În mod cert, Kuga iese din tipare îmbinând rafinamentul cu utilul, iar cei care au avut ocazia să o testeze  nu pot să nu fie de acord  cu spusele Cameliei Mif, director marketing la Auto Technic, conform căreia „Kuga este un răsfăţ pentru toate simţurile  şi iubitorii de autoturisme pot constata acest lucru testând maşinile puse la dispoziţia lor”.

Fotbalişti la volan

Invitaţi de onoare la evenimentul de weekend organizat de Auto Technic, componenţii echipei UTA au testat vineri modelele Kuga şi Mondeo. Todea, căpitanul echipei, urmat de Paşcovici, Chiţa, Huţan şi Drida, au urcat, pe rând, la volan şi s-au declarat încântaţi de experienţa Kuga. Aprecierile lor de la finalul drive testului au creionat portretul maşinii ideale pe care şi-o poate dori un fotbalist: aceasta trebuie să fie frumoasă, ieftină şi să consume cât se poate de puţin.

Kuga-sentiment de superioritate

Dimensiunile noului Kuga păstrează limitele unui crossover care poate  găzdui  cinci adulţi. Lungimea este de 4.443 milimetri, lăţimea de 1.842 milimetri şi înălţimea de 1.677 milimetri. Capacitatea maximă a portbagajului, în condiţii normale, este de circa 360 de litri şi 1.355 de litri cu bancheta din spate rabatată. Haionul este prevăzut cu dublă deschidere, menită să uşureze încărcarea  în funcţie de nevoile pasagerilor. Interiorul crossover-ului denotă grija americanilor pentru confortul clientului. Garda mare la sol de care noul 4x4 beneficiază, dă senzaţia că ai urca într-un SUV. Ca o completare, poziţia înaltă a scaunului, suprafaţa vitrată mare şi acoperişul panoramic dau un sentiment de superioritate.

Confort şi protecţie la superlativ

 Calitatea materialelor cu care Ford a înzestrat Kuga este una aparte. Noul crossover a fost finisat exemplar, cu materiale care impresionează  la atingere. Plasticul nu lipseşte, însă cele trei tipuri care se regăsesc în habitaclu sunt alese cu mare grijă. Piesa de rezistenţă stă însă în inserţiile şi finisajele cromate de la nivelul planşei de bord, portierelor, consolei centrale şi schimbătorului de viteze. Excepţional şi din punct de vedere ergonomic, Ford Kuga beneficiază de o repartizare a funcţiilor extrem de uşor de folosit. Şase airbaguri, sistem electronic de control al stabilităţii, distribuţie electronică a forţei de frânare  şi structură de rezistenţă a habitaclului nedeformabilă sunt doar o parte dintre motivele pentru care Kuga convinge că, pe lângă confortul deosebit, oferă ocupanţilor săi protecţie de cinci stele.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro