Stire

Copacii masacraţi cer dreptate

20.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Construirea unei parcări a noului hipermarket din Arad a generat tăierea copacilor de pe marginea Drumului Naţional 7. Motivul a fost unul superficial. Copacii respectivi încurcau efectuarea lucrărilor la parcarea cu sens de ieşire pe şoseaua naţională.

Astfel, fără a primi autorizaţii atât din partea instituţiilor pentru protecţia mediului, cât şi a Administraţiei Drumurilor Naţionale (de care aparţineau arborii tăiaţi), constructorii au luat hotărârea de a trece cu buldozerele peste copaci, fără a deţine aprobări din partea instituţiilor de protecţie a mediului sau Administraţiei Drumurilor Naţionale. „În urma controalelor efectuate de inspectorii Gărzii de Mediu, nu s-au  găsit nereguli la proiectul de construcţie, toate avizele de mediu fiind eliberate. Însă în acordul de mediu nu era stipulată şi tăierea acelor copaci, ce nu sunt în patrimoniul Gărzii de Mediu”, a declarat Attila Shekely, comisarul şef al Gărzii de Mediu Arad.

Peste locul unde erau acei arbori, acum este beton, parcarea este finalizată iar respectivul hipermarket îşi face marea deschidere în cursul zilei de mâine. Ba, mai mult, încă de ieri s-au făcut pregătiri intense, luându-se în considerare fiecare detaliu ca deschiderea oficială să fie ireproşabilă. Din acest motiv şi parcarea (motivul masacrării ecologice) a găzduit un număr serios de autoturisme.

 Prin urmare, am constatat că atunci când sunt sume de bani investite şi interese comerciale la mijloc, nu se mai protejează nimic, nici măcar mediul înconjurător, ce oricum are de suferit de pe urma cruzimii noastre!

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro