Stire

S-a sp?nzurat... din cauza banilor

24.11.2008 ⋅ 0 comentarii

O femeie de 53 de ani şi-a pus capăt zilelor. Aşteptând momentul ca soţul să plece de-acasă, femeia s-a urcat în pod şi s-a spânzurat.

Totul s-a întâmplat în comuna Mişca. Femeia, în vârstă de 53 de ani era căsătorită şi avea un  băiat, care la rândul lui, avea familie. Nu se mutaseră în comună decât de aproximativ şase ani. Venise din Bistriţa-Năsăud.

După-masa, Firuca Iftenie, a aşteptat ca soţul ei să meargă la pădure. Odată ce l-a văzut ieşit din curtea casei, aceasta s-a suit în pod, unde, probabil avea deja pregătit totul. După câteva zeci de minute, soţul femeii a decoperit că a uitat acasă o bardă, pe care urma să o folosească la lucru. S-a hotărât numaidecât să se întoarcă. Pentru că nu a văzut-o nicăieri, bărbatul a devenit îngrijorat, însă nu a dat importanţă, crezând că este prin vecini sau plecată la magazin. A rămas înmărmurit de durere când s-a suit în pod şi a văzut-o pe aceasta spânzurată de grindă. „A venit speriat la noi acasă şi m-a găsit în curte. Era alb ca varul şi nici nu putea să vorbească. Parcă îi stăteau cuvintele în gât. Mi-a spus doar «Hai  repede că s-a spânzurat Firuţa noastră!!!». Am mers repede şi    era spânzurată în pod, de o grindă. Au mai venit nişte vecini şi i-au tăiat repede ştreangul, dar era prea târziu. Era deja moartă”, ne-a povestit vecinul de vis-a-vis a femeii, cel pe care familia Iftenie    l-a şi botezat.

Locuitorii comunei Mişca au rămas fără cuvinte când au auzit cele întâmplate. Nimeni nu ar fi crezut că din cauza unui necaz mai vechi, femeia îşi va pune capăt zilelor. Cunoştinţele şi apropiaţii spun că femeia s-a îmbolnăvit cu nervii în urmă cu aproape un an de zile, când, împreună cu fiul său, au luat toată agoniseala strânsă peste ani şi i-a depus la o sucursală CEC din localitate. Au avut aproape o sută de milioane pe care i-au pierdut când una dintre angajatele CEC a fugit cu banii. De atunci, Firuţa cum îi spuneau rudele, a fost mai mereu necăjită şi îngândurată. S-a îmbolnăvit cu nervii şi lua multe medicamente, mai ales în ultima perioadă, când aproape zilnic era nervoasă şi agitată.

Acum, soţul, cel care a şi găsit-o spânzurată, a rămas singur şi nu îi mai rămâne decât să aprindă o lumânare la  mormântul celei care i-a fost jumătatea atâţia ani de zile.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro