Stire

Mai puţine cărţi de patrimoniu la Biblioteca Judeţeană

26.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Modificarea patrimoniului public al judeţului Arad aflat în administrarea Bibliotecii Judeţene „A. D. Xenopol” Arad va fi supusă la vot în şedinţa de vineri a consilierilor judeţeni. Prin două hotărâri ale CJA, de însuşire a inventarului  patrimoniului public al judeţului Arad, reiese că un număr de 475.753 cărţi fac parte din colecţia administrată de Biblioteca Judeţeană „A. D. Xenopol” Arad.

Printr-un memoriu înregistrat la Consiliul Judeţean Arad, Biblioteca Judeţeană „A. D. Xenopol” Arad, arată că nu toate aceste cărţi sunt susceptibile să facă parte din patrimoniul public judeţean, ci doar acele cărţi/ unităţi de bibliotecă care sunt încadrate în categoria „cărţi de patrimoniu”, de importanţă locală şi zonală, cuprinse în „Fondul colecţiilor speciale”. Majoritatea dintre aceste 475.753 volume fac parte din „Fondul colecţiilor bunuri culturale comune”, destinate studiului în bibliotecă şi împrumutului la domiciliu, având o durată normală de folosinţă redusă, de 6 luni – 5 ani.

În urma inventarierii fondului de carte, la data de 01.11.2008, în evidenţa Bibliotecii Judeţene „A. D. Xenopol” Arad - Secţia „Colecţii speciale”, care cuprinde fondul colecţiilor speciale, există doar un număr de 22.008 cărţi/unităţi de bibliotecă, care sunt susceptibile să făcă parte din patrimoniul public judeţean. Acestea au o valoare de inventar de 24.836,12 lei.

În urma solicitărilor conducerii Bibliotecii, executivul CJA propune modificarea patrimoniului public al judeţului din folosinţa Bibliotecii Judeţene „A. D. Xenopol” Arad, prin reducerea unităţilor de bibliotecă, de la 475.753, la un număr de 22.008 cărţi/unităţi de bibliotecă. Diferenţa de 453.745 unităţi de bibliotecă rămâne în patrimoniul propriu al Bibliotecii Judeţene „A. D. Xenopol” Arad, urmând regimul de înregistrare/scoatere din evidenţe specific activităţii.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro