Stire

Cinemateca ?şi reia activitatea

26.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Cinemateca, una dintre cele mai îndrăgite manifestări ale Casei de Cultură a Municipiului Arad îşi va relua activitatea începând de săptămâna viitoare, a declarat Ovidiu Balint, directorul instituţiei, în conferinţa de presă ce a avut loc ieri.

Primul film programat în cadrul cinematecii va fi „The Wall”  al formaţiei Pink Floyd. Ovidiu Balint a mai adăugat că numele cinematecii va rămâne acelaşi, „Cinemateca Mihai Popovici”, după numele celui care a iniţiat acest proiect la Casa de Cultură a Municipiului în anii ’90 şi că de acum încolo va fi organizată la clubul Taboo.

Tot la conferinţa de presă de ieri s-a discutat despre succesul pe care spectacolul „Hymnus”, un spectacol regizat de Radu Dinulescu sub egida Casei de Cultură a Municipiului Arad, după piesa omonimă a lui Gyorg Schwajda, l-a avut la Festivalul de Teatru Acţiune de la Grenoble, Franţa. Radu Dinulescu a fost invitatul conferinţei de presă de ieri şi a vorbit despre felul în care au primit francezii acest spectacol, despre specificul Festivalului de Teatru Acţiune şi despre actualitatea temei dezbătute de piesa lui Schwajda. De menţionat că din aceast an spectacolul „Hymnus” este realizat de Casa de Cultură a Municipiului în colaborare cu Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, instituţia arădeană renunţând la parteneriatul cu Teatrul Fani Tardini din Galaţi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (C.L.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro