Stire

Un copil de un an a murit sp?nzurat

26.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Clipe de coşmar pentru un tată care, părăsit de soţie, avea în grijă cei doi copii, unul de trei ani, iar celălalt de doar un anişor. Ieri dimineaţă, micuţul a fost găsit de părinte spânzurat cu hăinuţa sa, de mânerul unui dulap. Deşi a chemat imediat ambulanţa, a fost mult prea târziu pentru copil, care era deja rece.

Părinţii copilului sunt în proces de divorţ, iar până la finalizarea acestuia, tatăl avea grijă de cei doi copii, mama părăsindu-şi familia, în urmă cu câteva zile. Ziua, cei doi sunt supravegheaţi de o bonă, iar noaptea, bărbatul este cel care îi îngrijeşte. Mama locuieşte în Cartierul Aurel Vlaicu, pe chirie, împreună cu concubinul ei. Se pare că cei doi soţi ar fi stabilit, încă de la începutul procesului de divorţ, ca ambii copii să rămână în grija tatălui, care lucrează la o pizzerie din oraş.

Teribila poveste, desprinsă parcă dintr-un film de groază, a început alaltăieri seară, când tatăl celor doi copii a venit de la muncă. Obosit, bărbatul a adormit, iar copiii au rămas în cameră, jucându-se. De dimineaţă, când s-a trezit, tatăl a rămas înmărmurit de spaimă, fără să mai poată reacţiona, când şi-a văzut copilul spânzurat de mânerul unul dulap, lângă pat. Disperat, omul a început să strige şi să ceară ajutor vecinilor, care au sunat imediat după ambulanţă. Din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic, pentru că băieţelul decedase de mai bine de o oră, fiind deja rece. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului Clinic Judeţean Arad pentru necropsie.

Tatăl copilului, aflat în stare de şoc, a fost transportat şi el la spital pentru îngrijiri medicale. Anchetatorii nu au avut prea multe suspiciuni legate de moartea bietului copil. Din primele cercetări se pare că în timpul nopţii micuţul a vrut să coboare din pătuţ, iar accidental s-a agăţat. Pentru că tatăl şi frăţiorul său dormeau, băiatul a murit asfixiindu-se, fiind găsit doar dimineaţă de tată. Procurorul Cristian Lazăr, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cel care se ocupă de acest caz, va dispune testarea cu detectorul de minciuni a tatălui copilului pentru a elimina orice suspiciune legată de tragicul eveniment. Cât despre celălalt băieţel, Matei Cristian, rămas acum fără frate, va fi în continuare în grija tatălui, cel puţin până la finalizarea anchetei desfăşurată de către lucrători din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro