Stire

Un arădean pregăteşte livrarea a peste 15.000 de flori Steaua Crăciunului

26.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Un horticultor din Arad urmează să livreze pe piaţă aproape 15.000 de ghivece cu o floare specifică sărbătorilor de iarnă, Steaua Crăciunului. Ladislau Palasthy a ales în urmă cu şase ani să cultive această plantă sensibilă, care înfloreşte doar în apropierea zilei sărbătoririi Sfântului Nicolae şi rămâne înflorită până la Crăciun. „Noi trebuie să ne axăm pe soiurile care se aduc mai greu de afară, din alte ţări, care sunt mai greu de transportat. Ele sunt foarte gingaşe. E o cultură mai sensibilă şi prea puţini horticultori se ocupă de creşterea acestui soi. Noi ne axăm pe culturile grele, dar pe care putem să le şi vindem“, afirmă Palasthy, mândru de plantele sale.

Pasiunea moştenită de la bunicul său solicită multă muncă şi răbdare, iar pentru ca satisfacţiile să fie pe măsură, Palasthya îşi începe munca dimineaţa şi o încheie seara, abia după ora 23. Satisfacţiile sale sunt umbrite însă de onorarea cu întârziere a plăţilor din contractele încheiate cu administraţii locale pentru livrarea florilor. Cu toate acestea, florile cultivate de el au ajuns în toate colţurile ţării, făcându-l pe horticultor să fie mândru de realizările sale.

Steaua Crăciunului, denumită ştiinţific Euphorbia Pulcherrima sau Poinsettia, prevesteşte venirea Crăciunului. Frunzele sunt verzi, fragede şi sunt dispuse pe tulpini fragede care conţin latex. Florile adevărate sunt foarte mici, sub formă de cupă, de culoare roşie sau galbenă şi se formează iarna în vârfurile tulpinilor. Frumuseţea sa nu se datorează florilor, care sunt absolut insignifiante, ci unei anomalii genetice care se manifestă prin modificarea frunzelor aşezate la baza florii.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro