Stire

ING Asigurări de Viaţă: 8.500 de clienţi la ?mplinirea a 10 ani de activitate ?n Arad

26.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Activitatea ING în domeniul asigurărilor de viaţă a cunoscut o creştere semnificativă în Arad, numărul poliţelor aflate în administrarea companiei în primul semestru din 2008 ajungând la aproximativ 10.568 în creştere cu 24% faţă de perioada similară a anului anterior.

Divizia de asigurări ING din judeţul Arad şi-a început activitatea în anul 1998, având în prezent un număr de 75 de consultanţi si 9 Unit Manageri. Agenţia administra la sfârşitul lunii iulie 2008 un portofoliu de clienţi ce reprezintă aproximativ 3% din totalul clienţilor companiei în România. 

„În primul an de funcţionare aveam 250 de clienţi, iar acum sunt de 75 de ori mai mulţi ceea ce pentru noi înseamnă că persoanele din Arad apreciază în mod deosebit ceea ce le oferim şi mai ales modul în care îi sprijinim. Ne bucură să avem această relaţie de încredere cu clienţii noştri şi să vedem că eforturile noastre de a-i menţine protejaţi şi informaţi îşi arată rezultatele. Totuşi, mai este nevoie de o educare sporită în privinţa economisirii pentru viitor mai ales în rândul clienţilor tineri, care trebuie ajutaţi să se protejeze financiar prin produse de asigurări şi pensii”, declară Oprea Ioan, directorul Agenţiei Arad. 

„Zona Aradului este foarte importantă pentru ING - de-a lungul celor 10 ani am reuşit să ne creăm o identitate locală puternică. Numărul mare de clienţi cu care colaborăm pe partea de asigurări de viaţă ne face optimişti în privinţa potenţialului acestei regiuni”, declară Cornelia Coman, Director General ING Asigurări de Viaţă. 

"Anul acesta, ne-am intensificat eforturile de a promova pensiile facultative, care au un potenţial ridicat. Pensia de stat şi pensia privată nu vor fi suficiente pentru a acoperi nevoile de trai după pensionare, şi de aceea oamenii şi companiile trebuie să ia în considerare mult mai serios importanţa investiţiei în pensiile facultative“, explică Cornelia Coman. 

Pe segmentul de pensii facultative, ING Asigurări de Viaţă are sub administrare două fonduri de pensii facultative, ING Clasic şi ING Optim, care însumează un număr de 42.645 persoane şi active sub administrare de 12,20 milioane RON. 

Ambele fonduri au un nivel mediu de risc, oferind garanţii diferite. ING Optim este singurul fond care oferă garanţia contribuţiilor nete pe piaţa pensiilor facultative din România, ING Asigurări de Viaţă fiind singura companie care oferă o garanţie suplimentară faţă de garanţia relativă la piaţă, impusă prin lege. Prin garanţia contribuţiilor nete, ING Optim garantează că participantul va primi cel puţin suma contribuţiilor nete plătite la Fond, chiar şi în situaţia în care activul net al participantului ar putea ajunge mai mic decât suma contribuţiilor nete plătite ca rezultat al evoluţiilor plasamentelor pe pieţele financiare. 

ING este unul dintre cei mai importanţi furnizori atât pe piaţa asigurărilor de viaţă cât şi pe piaţa de pensii facultative, cu prime brute subscrise de peste 501 milioane lei şi o cotă de piaţă de aproximativ 35% la sfârşitul anului 2007.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: ING ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro