Stire

Forţate să ?şi dea demisia

27.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Aproape 40 de arădence au fost obligate pur şi simplu să demisioneze după ce patronul firmei le-a pus să o facă pe motiv că.... este criză financiară. După ce au ajuns pe drumuri, femeile au constatat cu stupoare că firma de telemarketing italiană unde acestea erau, vorba vine, angajate, nici nu era înregistrată la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Arad.

Firma se ocupa cu vânzarea de produse prin telefon. Societatea are mai multe sedii în România şi vinde produse pentru Italia şi Elveţia. Ieri dimineaţă, fostele „angajate” au dat năvală peste patronul firmei, la sediul societăţii. După ce că nici nu au fost băgate în seamă, femeile şi-au ieşit din fire, după ce conducerea a refuzat să le dea carnetele de muncă. Acestea au susţinut că managerul firmei le-a pus de mai multe ori să mintă clienţii în privinţa produselor pe care ulterior urma să le vândă.

Disperate că sunt pur şi simplu ignorate, arădencele au cerut sprijinul celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad. Inspectorii au dispus imediat verificări, în urma cărora au constatat cu stupoare că firma nici măcar nu figura în evidenţa lor, dar mai ales că nici una dintre reclamante nu era angajată cu acte în regulă.

Inspectorii ITM au descoperit de altfel că firma mai are în momentul de faţă doar două angajate, care au spus că sunt înregistrate la sediul firmei din Bucureşti. Autorităţile vor declanşa verificări şi la societatea firmei din capitală, urmând apoi să i-a o decizie în ceea ce priveşte buna funcţionare a acesteia.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro