Stire

Lucrările la Autostrada Arad ? Timişoara ar putea fi ?nt?rziate din cauza unui litigiu

28.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Lucrările la Autostrada Arad - Timişoara ar putea să înceapă mai târziu decât s-a preconizat. Cu toate că, în urmă cu două zile, ministrul Transporturilor a desemnat firma câştigătoare şi a anunţat constructorul care va executa lucrările la Autostrada Arad-Timişoara, demararea investiţiei ar putea să aibă de suferit din cauza unor procese care se află pe rol.

„Avem un litigiu cu o firmă de avocatură din Bucureşti, care ne-a dat în judecată, deoarece contestă decizia Consiliului Naţional de Analiză a Contestaţiilor. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a organizat licitaţia pentru încheierea contractelor de asistenţă juridică, în vederea exproprierii terenurilor afectate de construcţia autostrăzii. O casă de avocatură din Bucureşti a contestat rezultatul licitaţiei la Consiliul Naţional de Analiză a Contestaţiilor. Direcţia de Drumuri Timişoara a avut câştig de cauză şi prin urmare contractele s-au încheiat. Drept urmare, ei ne-au dat în judecată şi pe noi şi Consiliul Naţional de Analiză a Contestaţiilor. Termenul este pe data de 3 decembrie la Curtea de Apel Timişoara. Sperăm că la Curtea de Apel se va amaliza corect situaţia şi se va da verdictul corect”, ne-a declarat Ioan Maliţa, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

În termen de 28 de zile, constructorul va semna contractul şi va prezinta scrisoarea de garanţie de bună execuţie. Lucrările la Autostrada Timişoara - Arad trebuiau să înceapă în primele luni ale anului viitor, potrivit declaraţiilor ministrului Transporturilor, Ludovic Orban.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, contractul de lucrări pentru execuţia tronsonului de autostradă Arad-Timişoara şi a proiectului Autostrada Arad-Timişoara-Lugoj a fost câştigat de FCC Construccion SA – Astaldi S.p.A. JV. Finanţarea vine de la Banca Europeană de Investiţii şi este de aproape 482 de milioane de lei, fără TVA. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut oferit de firma care a îndeplinit criteriile tehnice. Durata de execuţie a contractului este de 24 de luni. Perioada de garanţie a lucrărilor este tot de 24 de luni.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro