Stire

CHIŞINEU-CRIŞ - Ziua Naţională, sărbătorită ?n devans

29.11.2008 ⋅ 0 comentarii

În oraşul Chişineu-Criş, manifestările dedicate sărbătoririi zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României se vor derula în devans, mai precis sâmbătă, începând cu orele amiezii.

După cum ne spunea Gheorghe Burdan – primarul oraşului, s-a convenit ca manifestările pe plan local să se desfăşoare sâmbătă, 29 noiembrie,  pentru ca ziua liberă de luni, 1 Decembrie, oamenii s-o poată sărbători în familie.

Festivităţile vor începe la ora 12,00 la Monumentul Eroilor, aflat în faţa Liceului „Mihai Velicu“ unde se va ţine o adunare festivă

La festivităţi vor fi invitaţi să participe, alături de administraţia locală şi locuitorii  oraşului, toţi reprezentanţii societăţilor comerciale locale.

Imnul Naţional, alături de alte cântece patriotice româneşti specifice momentului vor fi interpretate de Fanfara Militară din Arad care va însoţi şi participanţii la scurta defilare ce va avea loc pe traseul cuprins între Primărie şi locaţia Monumentului Eroilor.

Alocuţiunile referitoare la semnificaţiile zilei de 1 Decembrie, ţinute atât de primarul Gheorghe Burdan precum şi de alte personalităţi locale de marcă, vor fi urmate de depunerea a peste 30 de jerbe de flori din partea tuturor reprezentanţilor societăţii civile.

Un sobor de preoţi va ţine o slujbă religioasă pentru toţi Eroii Neamului.

Întreaga ceremonie va fi urmată de un dineu oferit de Primărie şi care se va ţine la cantina Liceului „Mihai Velicu“. La dineu, celor peste 80 de invitaţi li se vor servi preparate culinare tradiţionale româneşti specifice zonei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Florica Bunaciu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro