Stire

Facilităţi şi stimulente pentru ocuparea forţei de muncă

02.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad a organizat, la finele săptămânii trecute, un seminar pe tema oportunităţilor de ocupare a forţei de muncă, oferite de reţeaua EURES România şi a facilităţilor cu privire la stimularea ocupării.

La eveniment au participat persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, reprezentanţi ai angajatorilor, furnizori de formare profesională, consilieri pe probleme de mediere a muncii, studenţi, ONG-uri, reprezentantul IMM precum şi instituţii publice. 

În cadrul sesiunii de informare a fost prezentă Cecilia Capelli, reprezentanta unui serviciu privat de formare profesională din Italia, expert european pe Fonduri Structurale şi formator      specializat în instruirea imigranţilor şi facilitarea ocupării acestora. „În centrul dezbaterilor s-a pus accent pe prezentarea facilităţilor cu privire la stimularea ocupării prevăzute de Legea nr. 76/2002 şi prezentarea portalului EURES de către Adriana Şoneriu, Consilier EURES, Şef Birou Medierea Muncii în cadrul AJOFM Arad şi s-a făcut o prezentare EUROPASS“, a declarat Mihaela Jude, inspector asistent AJOFM Arad.

Participanţii întrunirii au discutat despre forţa de muncă din România şi statele europene, domeniile şi locurile de muncă disponibile precum şi metode de sprijinire a angajatorilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro