Stire

Arădenii au petrecut de Ziua Naţională a Rom?niei

02.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită, aşa cum ne-am obişnuit, cu feluri de mâncare tradiţionale. Arădenii s-au înghesuit însă în număr mare în Piaţa Avram Iancu nu doar pentru a degusta produsele oferite de comercianţi, ci şi pentru a fi martori ai evenimentelor organizate de către Primăria Arad şi Casa de Cultură a Municipiului Arad.

Programul zilei a debutat, la fel ca în anii trecuţi, cu un spectacol folcloric al cărui prezentator a fost actorul Florin Covalciuc. Astfel, pe scena din Piaţa Avram Iancu, au urcat pe rând interpreţi îndrăgiţi ai publicului arădean precum Viorel Leric, Nelu Zadic; Tiberiu Crişan, Voichiţa Suba, Irina Iovescu, Ştefan Muntenaş, Cornelia Căprari Roman, Ioana Lugojan, Malvina Nagy, Florin Novac, Valentina Novac şi Maria Raşca. Invitatul special al serii a fost cântăreţul bănăţean Tiberiu Ceia. Arădenii, prezenţi în număr foarte mare la spectacol au avut ocazia să asculte, în premieră, fanfara din localitatea Coştei, Voivodina, localitate din Banatul Sârbesc populată de români.

Primarul Gheorghe Falcă a fost prezent la eveniment şi a ţinut să transmită, cu această ocazie, un mesaj de salut, vorbind despre importanţa Aradului în realizarea, acum 90 de ani, a Marii Unirii.

Seara s-a încheiat triumfal, în acordurile  formaţiei arădene Pacifica, care a interpretat pentru cei prezenţi piese îndrăgite din repertoriul lor, dar şi din repertoriul formaţiei Compact. Aşa cum ne-a obişnuit, Formaţia Pacifica se implică în viaţa oraşului. Deşi aveau un angajament în Bucureşti, conform căruia trebuiau să concerteze la Sala Palatului în seara zilei de 3 decembrie, membrii formaţiei au ţinut să fie alături de arădeni în aşa o zi specială cum este cea de 1 Decembrie. „Chiar dacă suntem foarte obosiţi, am sosit în Arad la ora 12 şi ne vom întoarce la Bucureşti la noapte, suntem foarte fericiţi să fim alături de arădeni” a declarat Teo Boar, solistul formaţiei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (C.L.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro