Stire

Un dar de Moş Niculae

04.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 19.00, în sala mare a Palatului Cultural va avea loc concertul de colinde omagial semi-centenar dedicat maestrului Gavrilă Câmpan. Îşi dau concursul Corul Catedralei Ortodoxe Române „Armonia“, Corul „Emil Monţia“ al Casei de Cultură şi Corala „Lira“ a Casei de Cultură din Lipova, dirijor fiind prof. Ovidiu Boar.

Spectacolul este un bun prilej de aducere aminte arădenilor de trei mari evenimente. În aceste zile ale anului 1970, pe aceeaşi scenă a avut loc debutul corului „Emil Monţia“, înfiinţat de maestrul Gavrilă Câmpan. Concertul a avut loc doar cu două luni înainte de lansarea în direct la Televiziunea Română. Al doilea eveniment artistic s-a petrecut imediat după Revoluţie, în 1990. Sub conducerea aceluiaşi Gavrilă Câmpan, a avut loc la Arad primul concert de colinde după foarte mulţi ani de absenţă. Concertul a fost binecuvântat de prezenţa Preafericitului Timotei Seviciu. De asemenea, în anul 2008 se împlinesc 50 de ani de când maestrul şi-a început activitatea dirijorală şi didactică.

Pentru întreaga sa activitate artistică, remarcabilă de altfel, maestrul Gavrilă Câmpan este distins de Guvernul României, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi Municipiul Arad cu Diploma de Excelenţă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro