Stire

Minorii traumatizaţi de oribila crimă, rămaşi ?n grija fratelui

05.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Cei doi copii, o fetiţă de 11 ani şi un băiat de 16 ani, care au asistat  la uciderea mamei lor, înjughiată cu bestialitate chiar de către tată, au fost luaţi în regim de urgenţă de către cei din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.

Teribila crimă din satul Honţişor a lăsat în urmă patru copii, dintre care trei minori. Doi dintre ei au asistat neputincioşi şi îngroziţi la crima săvârşită de tatăl lor, care şi-a omorât fosta soţie... din nebunie, după cum el însuşi a declarat anchetatorilor. Copiii au scăpat cu viaţă, după ce tatăl a fost la un pas de a-i înjunghia şi pe ei.

Imediat după scenele de groază la care soarta crudă a făcut ca cei doi să asiste, cei doi fraţi au fost consiliaţi de specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, care au constatat că minorii sunt traumatizaţi de ceea ce au văzut.

Oamenii din sat, care îi cunosc încă de când s-au născut, au avut doar cuvinte de laudă pentru copii, care, atât la şcoală cât şi în afara ei, pot fi consideraţi exemplari. Acum, fratele lor mai mare, de 22 de ani,  căsătorit şi domiciliat în Olt, a venit la Arad, exprimându-şi dorinţa de a nu îi lăsa singuri pe fraţii mai mici, intenţionând să îi ia imediat în plasament familial.

„În urma celor constatate copiii au fost luaţi în regim de urgenţă de către instituţie, unde urmează un program de consiliere. Fratele mai mare şi-a exprimat dorinţa de a-şi lua fraţii în plasament familial, astfel că minorii vor trece în plasament familial la fratele lor”, a declarat Angelica Stana, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro