Stire

Arădenii, la cumpărături ?n Ungaria

06.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Sătui de preţurile mari şi de reclamele înşelătoare, arădenii au ales să facă cumpărăturile în Ungaria. Oamenii profită de aceste zile pentru a face cumpărături din supermarketurile maghiare, unde reducerile sunt mult mai considerabile.

În fiecare an, înainte de sărbători, arădenii, şi nu numai,  iau cu asalt magazinele din ţara vecină. Aceştia profită de reducerile comercianţilor maghiari pentru a-şi umple portbagajurile cu dulciuri şi cadouri, pentru Moş Nicolae.

Cumpărătorii sunt de părere că la vecinii maghiari, preţurile sunt cu cel puţin 20% mai mici, plus că încep şi reducerile reale, de până la 70%, în unele centre comerciale mai mari.

„Am venit să iau jucării şi dulciuri pentru nepoţi şi copii. Aici sunt cu mult mai ieftine decât la noi. Am găsit câteva magazine unde venim de ani buni de zile şi ne facem cumpărăturile. Chiar se merită şi drumul şi benzina. Până când o să avem şi noi parte de aşa reduceri... o să venim în continuare în Ungaria înainte de sărbători”, ne-a povestit Costel B., un arădean care tocmai se pregătea să treacă graniţa.

Pentru că şi-au dat seama că românii vin aici la cumpărături înainte de sărbători, vecinii noştri maghiari au instalat pe tot traseul dinspre Punctele de Trecere a Frontierei şi până către Budapesta, unde sunt majoritatea magazinelor mari, reclame şi panouri publicitare în limba română.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro