Stire

Preţuri pentru toate buzunarele

08.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Pregãtirile de Crãciun sunt în toi

Se apropie cu paşi repezi fermecãtoarele sãrbãtori de iarnã, iar febra cumpãrãturilor, bucuria pregãtirilor şi a dãruirii cadourilor începe sã cuprindã pe toatã lumea. De sãrbãtori fiecare suflet se deschide spre bunãtate, generozitate iar spiritul Crãciunului ne face sã acordãm mai multã atenţie fiecãrui detaliu, pentru ca momentele sã devinã cu adevãrat magice. Indiferent dacã unii arãdeni sunt largi la buzunare ori chibzuiţi atunci când vine vorba de cumpãrãturi de sãrbãtori, oferta magazinelor de profil, a hypermarketurilor, a pieţelor şi buticurilor mulţumeşte pe oricine şi poate fi şi accesibilã ca preţ, dacã se acordã atenţie ofertelor. Pentru a crea o atmosferã cât mai destinsã şi mai caldã avem nevoie de atenţie, timp şi un buget cât mai bine calculat.

Brãduţi şi ornamente Bradul, simbol al Sfintei Sãrbãtori de Crãciun nu va lipsi din casele arãdenilor. Mulţi dintre arãdeni au ales sã cumpere brãduţi artificali, fiind mai comozi de întreţinut şi chiar mai ieftini. Un brãduţ înalt de aproximativ un metru nu costã mai mult de 50 de lei însã, pentru cei pretenţioşi preţul unui semeţ brad poate ajunge şi la peste 200 de lei. Gama de podoabe şi ornamente de brad, casã şi chiar curte este foarte bogatã şi aici preţurile fiind în funcţie de posibilitãţile financiare. Pe rafturile magazinelor sunt sute de moşi de post, îngeraşi, globuleţe, ghirlande, steluţe, mãrgele şi coroniţe, comercianţii întrecându-se în a oferi articole specifice, care mai de care mai deosebite. Seturile de globuri costã de la 6 lei şi pânã peste 20 de lei. O instalaţie de brad cu 160 de leduri se poate cumpãra cu 16 lei. Moşii cãţãrãtori vor ajunge în casa ta pentru 47 de lei iar beteala poate fi gãsitã la preţul de cinci lei. Lumânãrile de toate culorile şi formele vor completa feeria luminiţelor şi sclipirilor din seara de Crãciun. Bunãtãţi şi delicatese pentru masa de sãrbãtori La capitolul bunãtãţi şi delicatese pentru masa festivã de sãrbãtori, oferta nu se mai terminã. Preţurile bomboanelor de pom şi nu numai sunt cuprinse între 13 lei şi 25 de lei, iar moşii de ciocolatã, de la 5 lei la peste 50. Checurile şi cozonacii sunt la mare cãutare în aceastã perioadã, aşa cã pe rafturi se pot gãsi tot felul de oferte şi promoţii. Cozonacii tradiţionali simpli nu costã mai mult de 10 lei iar pentru arome şi umpluturi cu nucã, mac, rahat ori ciocolatã plãtim 13 lei. Prãjiturelele şi pungile cu bunãtãţi dulci satisfac toate gusturile, iar fructele uscate, bãuturile fine şi rãsfãţurile cu fistic, alune şi nuci sunt detaliile semnificative ale meselor bogate de sãrbãtori.

Având în vedere cã lumea este din ce în ce mai ocupatã, iar timpul petrecut la serviciu, nu ne permite sã pregãtim la fel de multe bunãtãţi precum ne-am fi dorit, avem alternativa oferitã de magazine şi cofetãrii. Aici pot fi gãsite prãjiturele, bezele, bomboane şi alte deliciuri culinare pentru toate gusturile. Pentru acestea va trebui sã scoatem din buzunar mai mult, însã vom economici timp. Sticlele de şampanie, comercializate separat, diferã la preţ, dar sunt accesibile, mai ales cã numai o datã în an e Revelionul. Bãuturile fine sunt câteva dintre cele mai cumpãrate produse în aceastã perioadã. Jucãrii din tolba Moşului Chiar dacã în acest an criza financiarã l-a sãrãcit puţin pe Moş şi la capitolul jucãrii, bucuriile copiilor oferta este cât se poate de variatã. Dacã pentru unii buzunarele nu permit trenuleţe cu telecomandã, roboţi sofisticaţi, calculatoare ori pãpuşi fermecãtoare la preţuri mari, existã şi jucãrii mai ieftine însã ghiduşe şi colorate. Pentru fetiţe, preţurile pãpuşilor ce încep de la 20 de lei însã, în funcţie de accesoriile din cutiile ce însoţesc pãpuşa, pot trece şi de 50 de lei. Animalele de pluş, maşinuţele şi revistele colorate pot încropi un cadou accesibil ca preţ pentru micuţii nerãbdãtori. Comercianţii au pus în aplicare în aceastã perioadã, adevãrate strategii de marketing la raioanele de jucãrii, pentru cã acesta este un moment prielnic vânzãrile la articole de acest gen. Jucãriile au preţuri reduse, se vând la promoţie şi unele dintre ele sunt chiar la îndemâna oricui ca preţ. Pentru petreceri colorate pot fi gãsite confeti, coifuri, coarne de ren, cãciuliţe de moş şi alte articole specifice ce constituie detalii importante pentru un chef pe cinste. Spray-urile colorate ori cele care imitã zãpadã sunt foarte cãutate de arãdeni iar artificiile sunt nelipsite din lista cumpãrãturilor fiecãruia. Preţurile artificiilor puternice încep de la 30 de lei în sus însã, pot fi gãsite şi mai ieftine dar mai mici pentru brad, care costã 1 leu, pentru un set cu zece bucãţi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro