Stire

Inspectorii DSVSA verfic? modul de comercializare a animalelor

09.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Metoda de asomare a porcilor, stabilitã de cãtre Autoritatea Naţionalã şi pentru Siguranţa Alimentelor împreunã cu reprezentanţii Colegiului medicilor veterinari este cea a glonţului captiv. Aceastã normã trebuie sã fie respectatã în sezonul tãieri porcilor. Carnea rezultatã din sacrificarea animalelor în gospodãrie trebuie folositã doar pentru consum propriu, fiind interzisã comercializarea. Vânzarea porcilor vii din gospodãriile populaţiei se va face numai pe raza comunei şi din gospodãria vânzãtorului în gospodãria cumpãrãtorului. Mişcarea animalelor se face doar prin fişã de mişcare. „Pe parcursul întregului sezon al tãierii porcilor, inspectorii DSVSA vor verifica modul de comercializare a porcilor dar şi modul de respectare a normelor privind bunãstarea animalelor în timpul sacrificãrii. Se vor aplica sancţiuni conform legislaţiei în vigoare, în cazurile în care se constatã cã animalele sunt comercializate în alte locuri decât cele permise“, a declarat Viorel Agud, directorul DSVSA Arad. Examinarea cãrnii în vederea depistãrii cu Trichinella spiralis se asigurã cu un program fix pentru Circumscripţiile Sanitar-Veterinare şi de Siguranţa Animalelor din municipiu şi judeţ. Astfel, pe parcursul întregii luni, de luni pânã sâmbãtã, acestea vor fi deschise între ora 8-18, iar duminica, 8-12. Persoanei care asigurã serviciul i se pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitarveterinare.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro