Stire

Revoluţia artei la Liceul ?Sabin Dr?goi? din Arad

10.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Bobocii artişti de la Liceul de Artã „Sabin Drãgoi“ ne-au arãtat o lecţie de istorie a artei, luni seara la Teatrul Clasic din Arad. „Revolution of art“ a fost tema principalã a balului, în care elevii claselor a IX-a au încercat sã descifreze misterele şi felul în care era perceputã arta din timpul comunismului pânã în zilele noastre. Sincretismul format din dans, muzicã şi vestimentaţie au însemnat principalele preocupaţii ale celor şase perechi, care s-au întrecut pentru titlul de Miss şi Mister Boboc.

Participarea însã la un astfel de eveniment este mult mai importantã decât nişte titluri absolut simbolice. Istoria dansului, a muzicii şi a vestimentaţiei i-a purtat pe elevi de la statutul de pionieri pânã la şepcile specifice Hip-Hop-ului şi de la tradiţionalele costume populare la cele ale modernilor rapp-eri americani. Doar rochiţele scurte ale fetelor, specifice curentului rock and roll, s-au pãstrat identice pânã în zilele noastre. Pe lângã probele de dans, bobocii au trebuit sã-şi demonstreze calitãţile de îndemânare puse la cale de cãtre organizatori. Solista de muzicã uşoarã, Raluca Dumitrescu, elevã în clasa a VIII-a la „Sabin Drãgoi“ şi-a demonstrat talentul, interpretând piese din repertoriul internaţional, oferindu-le în acest fel un bine meritat rãgaz bobocilor. Directoarea Silvia Demian De la bal nu a lipsit neobosita directoare prof. Silvia Demian, care a supravegheat la buna desfãşurare a petrecerii.

Directoarea ne-a spus câteva cuvinte: „Nu e timp de declaraţii, acum e timpul bucuriei. Uitaţi-vã la ei cât sunt de frumoşi când sunt bucuroşi. Aşa îi vreau tot timpul. Pentru asta mã lupt zi de zi: sã îi vãd cu zâmbetul pe faţã, sã îi vãd fericiţi“. Iar directoarea Silvia Demian a reuşit sã facã acest lucru, dedicându-şi întreaga existenţã activitãţii didactice. Momentul cel mai neaşteptat al serii l-a reprezentat atunci când directoarea şi-a dat jos aliura de „şefã“ şi a întins o horã alãturi de bobocii emoţionaţi aflaţi pe scenã. La finalul balului, titlul de Miss şi Mister Boboc a ajuns perechii formate din Adina Gherasim şi Cristian Chiş. Pe urmãtoarele locuri s-au aflat Denisa Roachiş, Darius Bozeşan, Veronica Bic şi Dan Stelea. Diplomele pentru perechile Dance, Eleganţã şi Popularitate au mers urmãtorilor boboci: Bianca Moldovan şi Bogdan Asandei, Roxana Sângheorghe şi Sergiu Seciu, Lavinia Covaci şi Andrei Bejan. Adrian Cotuna

Sursa: Glasul Aradului

Autor: ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro