Stire

Concertul de colinde al studenţilor teologi

10.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Cu siguranţã cel mai aşteptat concert de colinde pentru arãdeni, le aparţine corurilor studenţilor teologi de la Facultatea de Teologie din Arad. Sala arhiplinã, repertoriul ales, vocile de excepţie ale coriştilor şi soliştilor împreunate curãţiei suflete şti, cât şi dãruirea maestrului Mircea Buta, fac din fiecare concert ca sufletul celor prezenţi în salã sã se simtã într-un mic colţ de Rai. Astãzi, de la ora 19.00, cei prezenţi la Concertul de colinde al Corului bãrbãtesc, urmat de Corul Mixt al studenţilor teologi, care se va desfãşura în sala Palatului Culural, vor simţi muzica îngerilor mai aproape de ei. Concertul din aceastã searã va fi binecuvântat de prezenţa Preasfinţitului Timotei Seviciu, Episcopul Aradului.

Concertul va debuta cu intrarea pe scenã a unui monah care va bate toaca. Pe aceste sunete mãnãstireşti de toacã, semn cã harul lui Dumnezeu va fi prezent peste toţi cei aflaţi la concert, intrã corul bãrbãtesc. Aceştia vor interpreta opt colinde, dupã care îşi face apariţia corul mixt al Facultãţii de Teologie. Solistul concertului este acelaşi pr. Daniel Trãilã, a cãrui voce a fost apreciatã şi la şcoala de canto de pe lângã Scalla din Milano. Prezentarea programului îi va aparţine lectorului univ. pr. Ştefan Negreanu, de la Facultatea de teologie din Arad. Printre colindele alese cu mare migalã de maestrul Mircea Buta, dirijorul celor douã coruri, se numãrã Troparul Naşterii Domnului de Lugojan; Colinda Ciobanilor; O, ce veste minunatã; Mare Minune şi multe altele.

Toate biletele sunt vândute
Devenitã deja o regulã a concertelor de colinde susţinute de aceste douã coruri, nici de aceastã datã nu se mai gãsesc bilete de vânzare. Toate biletele au fost vândute, urmând ca mulţi spectatori sã fie nevoiţi sã stea în picioare. Sacrificiul este însã infim, având în vedere valoarea acestor coruri. Printre activitãţile lor, putem aminti: au dat rãspunsuri liturgice în Catedralele mitropolitane şi episcopale din Timişoara, Alba-Iulia, Târgu-Neamţ, Oradea; au executat zeci de ieşiri misionare în parohiile din Eparhia Aradului şi din afara ei; au organizat pelerinaje la mai multe mânãstiri din vestul ţãrii şi din Bucovina; au organizat tabere duhovniceşti şi cu participare internaţionalã la Cãsoaia, Moneasa, Mânãstirea Brâncoveanu; au realizat trei casete audio cu un repertoriu adecvat de Naşterea Domnului; l-au însoţit pe Prea-Fericitul Pãrinte Patriarh Teoctist, de douã ori peste hotare; au participat la concursul „Cu noi este Dumnezeu” de la Orãştie, unde a obţinut premiul al IIlea; au susţinut mai multe concerte de colinde şi repertoriu bisericesc îmbogãţit cu piese din mai multe zone ale ţãrii, cu caracter misionar caritativ, la Case de copii, Azilul de bãtrâni, Unitatea militarã din „Cetate”-Arad, Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal şi Spitalul Matern din oraşul nostru.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro