Stire

Ar?denii pl?tesc, taxa auto pentru poluare, triplat?

10.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Arãdenii plãtesc de astãzi, taxa auto pentru poluare triplatã. Ordonanţa referitoare la modificarea acesteia a fost publicatã în Monitorul Oficial, însã fãrã specificarea datei de la care va intra în vigoare modificarea. Astfel cã prevederile actului normativ au intrat în vigoare la momentul publicãrii în MO, adicã de luni. La Arad, încasarea taxei triplate se aplicã doar de astãzi, deoarece toate administraţiile financiare din ţarã au primit şi instalat doar ieri noul software prin care este calculatã taxa şi Monitorul Oficial în care aceasta este publicatã.

„Azi (ieri n.n) am primit programul şi îl instalãm, astfel de mâine (azi n.n) se va putea calcula”, ne-a declarat Petre Haş, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad. O veste cât de cât bunã pentru unii dintre cei care şi-au cumpãrat maşini vechi şi nu au apucat sã le înmatriculeze este faptul cã în ordonanţã se menţioneazã cã, începând din 15 decembrie, autovehiculele a cãror capacitate cilindricã nu depãşeşte 2.000 de centimetri cubi (cmc) şi care sunt înmatriculate pentru prima datã în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene sunt exceptate de la plata taxei pe poluare, pânã la data de 31 decembrie 2009. De asemenea, începând de luni, 8 decembrie, sunt exceptate de la plata taxei auto toate maşinile conforme normelor Euro 5 şi Euro 6, precum şi vehiculele electrice şi hibride.

Direcţia Generalã a Finanţelor Publice Arad va recalcula taxa pe poluare auto, din nou, pentru dosarele analizate luni, dupã noua formulã, pentru cã ordonanţa a intrat în vigoare la data publicãrii. Administraţiile financiare sunt obligate sã calculeze taxa pe poluare auto în termen de douã zile lucrãtoare de la depunerea dosarului cu actele maşinii, iar plata se face ulterior la trezoreria de care aparţine proprietarul autovehiculului.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro