Stire

Tone de haine şi parfumuri contraf?cute la vam?

11.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontierã arãdeni au depistat peste 10 tone de haine şi parfumuri ce purtau însemnele unor mãrci de renume din lume, dar care erau contrafãcute. Captura a fost realizatã la Punctul de Trecere a Frontierei Vãrşand, într-un TIR înmatriculat în Turcia. Şoferul, Nihat B. de 32 de ani, a încercat sã treacã graniţa, prezentând poliţiştilor de frontierã documente conform cãrora în remorca TIRului se aflau saci cu haine şi sãpunuri pentru o societate comercialã din Franţa.

Oamenii legii au avut dubii, abia dupã ce au sesizat cã în actele maşinii era specificat faptul cã remorca este sigiliatã cu sigiliu bulgãresc, iar în realitate, uşile automarfarului erau sigilate cu sigiliu turcesc, care pãrea în unele locuri sã fie chiar rupt. Când au deschis însã cutiile din interior, lucrãtorii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontierã Arad au descoperit parfumuri cu nume dintre cele mai cunoscute. „În aceste condiţii, lucrãtorii noştri au solicitat sprijinul inspectorilor vamali din cadrul D.J.A.O.V. Arad pentru efectuarea unui control amãnunţit al mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite mai multe cutii de carton ambalate în saci de rafie, ce conţineau flacoane cu apã de parfum, precum şi saci din rafie cu diverse tipuri de confecţii, purtând însemnele distinctive ale unor mãrci de profil, susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectualã.

La o prima evaluare, s-a estimat cã greutatea totalã a produselor contrafãcute se ridicã la peste 10 tone. În prezent, se continuã operaţiunea de inventariere, la final bunurile urmând a fi reţinute în vederea confiscãrii de cãtre autoritatea vamalã. De asemenea, cetãţeanul turc va fi sancţionat contravenţional, conform legislaţiei în vigoare”, a declarat comisar-şef de poliţie Ion Mareş, purtãtor de cuvânt în cadrul IJPF Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbura ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro