Stire

25.000 de euro ? acas?!

11.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Mi-aduc aminte cã mã stricam de râs când îl vedeam la televizor pe ,,rãzboinicul luminii” aruncând cu teancuri de euro în stânga şi dreapta. Gesturi care sunt undeva la limita dintre legal şi penal, de fapt la vremea respectivã s-a comentat destul de mult subiectul. Acum, iatã (şi) cu Geoanã la guvernare îmi fac încãlzirea şi mã pregãtesc sufleteşte pentru clipa când îl voi vedea în faţa Palatului Victoria, pe platou, împãrţind cu multã voioşie câte 25.000 de euro celor care spun adio muncii în strãinãtate şi revin acasã. Aşa cum de altfel a promis în campania electoralã!

Dacã aş fi cârcotaş mi-ar trece prin cap cã şi în acest caz DNA-ul s-ar putea autosesiza. Pentru cã nu ştiu cât este de legal, cã despre moralitate nici nu poate fi vorba, sã promiţi celor ce se întorc de la muncã în strãinãtate câte 25.000 de euro. Pe cap de repatriat! Şi cum se presupune cã promisiunile trebuie întotdeauna respectate, chiar şi în politicã, este momentul ca Geoanã sã iasã în faţa naţiunii cu genţi doldora cu euro şi sã-i împartã românilor ce vin acasã.

Ca norocul cã primind aceşti bani vor avea din ce trãi, cã altfel nu-i vãd pe aceşti oameni decât îngroşând rândurile şomerilor. Poate cã unii dintre ei, întorcându- se din strãinãtate, vor avea o altã viziune asupra realitãţii şi având în buzunar banii de la Guvern, împãrţiţi de Geoanã cu generozitate, vor putea pune pe picioare afaceri care sã meargã în perioada de crizã. De ce nu, întotdeauna marile imperii financiare sau clãdit în perioade de crizã. Dar asta este o altã discuţie. Mã întorc la subiectul pastilei de astãzi şi repet spunând cã mor de nerãbdare sã vãd cum se vor ţine socialdemocraţii de cuvânt şi cum vor arunca cu euro dupã românii care vin acasã. Unii pot spune cã au chiar un noroc orb... Daţi afarã de la locurile de muncã din strãinãtate, cã peste tot este crizã, ei se întorceau oricum acasã. Aşa picã cum nu se poate mai bine iar acum Moş Crãciun-Geoanã, le-a pregãtit un mare dar celor care oricum se întorceau de la muncã din strãinãtate.

Vorbind serios cunosc multe persoane ori cunoştinţele acestora care îmi spuneau cã românii din strãinãtate au ţinut cont de aceastã promisiune când au votat. Şi se aşteaptã ca vorba sã aibã o finalitate în buzunarul lor, cât despre vot nici nu mai conteazã cu cine au votat. Ba chiar dacã au votat ori nu...

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin Ghilea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro