Stire

Vine gerul cu amenzi ce ard... la buzunare

12.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Sezonul rece aduce în atenţia consumatorilor problema încãlzirii. Lipsa de conformitate a centralelor termice, care reprezintã o soluţie pentru a face faţã temperaturilor scãzute, poate sã afecteze confortul consumatorilor, dar şi interesele economice ale acestora. Este motivul pentru care Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a demarat un control la producãtorii, importatorii/distribuitorii şi detailiştii de centrale termice. În urma controalelor, inspectorii arãdeni au aplicat amenzi în valoare totalã de 160.000.000 de lei vechi.

Tot în urma verificãrilor, s-au luat mãsuri de oprire temporarã de la comercializare a centralelor termice în valoare de 458.150.000 de lei. În perioada 17-21 noiembrie, inspectorii OJPC Arad au pornit o acţiune de verificare a modului de respectare privind comercializarea centralelor termice. „S-au verificat zece operatori care comercializeazã astfel de aparaturi. Cantitatea totalã a centralelor verificate a fost de 61 de bucãţi. Valoarea lor s-a ridicat la 1.480.000.000 de lei vechi. În urma controalelor, inspectorii noştri au gãsit abateri la şase din cei zece operatori. 30 de bucãţi au fost gãsite cu nereguli.

Valoarea produselor la care s-au gãsit abaterile însumeazã 738.150.000 de lei. Amenzile au fost de 160.000.000 de lei“, ne informeazã Dumitru Muscã, inspector şef adjunct al OJPC Arad. În urma verificãrilor, s-a luat mãsura de oprire temporarã de la comercializarea centralelor termice. Printre neregulile constatate s-au numãrat firme care nu au avut autorizaţie; agenţi economici la care preţurile nu au fost afişate vizibil; au existat de asemenea centrale termice la care nu s-au emis certificate de garanţie sau cãrora le-a lipsit cartea tehnicã.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro