Stire

R?fuial? cu bastoane şi pistoale ?ntr-un bar din P?ncota

13.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Scene desprinse parcã dintr-un film de acţiune ieri noapte la Pâncota, unde, din cauza bãuturii, câţiva tineri s-au luat la bãtaie. Situaţia a degenerat la extrem, astfel, cã dupã ce au distrus o mare parte din mobilierul localului şi câteva sticle de bãuturi, unul dintre tinerii a scos un pistol şi a trecut de la ameninţãri la fapte. Incidentul s-a petrecut într-un local, deschis de doar patru zile în oraşul Pâncota.

Pentru cã aflaserã de bar, de la un amic din Pâncota, un grup de tineri din Horia au venit sã petreacã aici. Dupã câteva pahare de vodcã, doi dintre tinerii din Horia au început sã râdã şi sã îi agreseze verbal pe cei din Pâncota. Pentru cã nu mai încetau, Dionis- Adrian I., de 20 de ani din Pâncota a încercat sã îl calmeze pe Vasile Ionuţ I., din Horia, însã apropiindu-se de el, a fost îmbrâncit şi s-a trezit cu un pumn. De aici şi pânã la o bãtaie în toatã regula a mai fost doar un pas. Marian C., de 32 de ani şi Costel G., de 23 de ani din Horia şi Raul T., de 20 de ani şi Daniel B., de 18 ani din Pâncota au sãrit fiecare în ajutorul unuia dintre prieteni.

La un moment dat, unul dintre ei a scos un baston şi a început sã loveascã tot ce îi stãtea în cale, rãnindu-i pe cei din jurul sãu. Deşi a încercat sã îi potoleascã, urlând şi ţipând, patroana localului a rãmas înmãrmuritã de spaimã, dupã ce a vãzut cã unul dintre ei a scos un pistol şi a început sã tragã în tavan. De teamã, femeia a ieşit afarã. „Am ieşit afarã cu telefonul. Nici nu mai reţin exact. Am încercat sã sun şi dinãuntru la poliţie, însã pânã sã vorbesc am închis de fricã. Eram în faţa localului, cu telefonul la ureche, când, cel care era cu pistolul a ieşit afarã. Am încremenit când l-am vãzut. Avea în mânã un pistol gri. M-a întrebat cã ce fac şi dacã sun la poliţie. I-am dat din cap afirmativ cã da. Atunci a îndreptat pistolul asupra mea şi mi-a zis «De asta şi pe tine te împuşc!!!». Pe moment mi-am pierdut cunoştinţa. Nu am mai ştiut nimic, de fricã.

Abia dupã câteva minute, am realizat cã el a fugit iar maşina poliţiei a parcat în faţa mea. A fost cumplit şi ca într-un coşmar. Parcã şi acum am în minte, cum îi vedeam cum se bat iar unul dintre ei i-a smuls pur şi simplu o parte din ureche la celãlalt cu tot cu cercei”, a declarat încã şocatã, Nicoleta V., patroana localului. Persoanele implicate au fost trimise cu ambulanţele la spital, pentru îngrijiri medicale. Fiind în stare avansatã de ebrietate, nici unul dintre suspecţi nu a reuşit sã ofere prea multe declaraţii poliţiştilor. Singurul care a reuşit sã scape a fost chiar cel care a scos pistolul şi a tras, oamenii legii gãsind la faţa locului, douã cartuşe care sunt folosite de pistoalele cu gaz. În cursul zilei de ieri, oamenii legii au reuşit sã îi dea de urmã şi tânãrului care a folosit pistolul. „La orele amiezii, poliţiştii au reuşit identificarea celui care a folosit arma cu gaz.

Este vorba de Samuel M. de 21 de ani din Horia, care nu deţine în mod legal aceastã armã. Poliţiştii au întocmit pe numele acestuia un dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor”, a declarat inspector principal Camelia Tuduce, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad. Cercetãrile legate de acest caz continuã, iar dacã vor fi gãsiţi vinovaţi, tinerii se vor alege cu dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbura ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro