Stire

Str?ngere de fonduri pentru Spitalul Judeţean Arad

15.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Balul organizat vineri seara de Clubul Lions într-unul din hotelurile de referinţã ale Aradului a vrut sã demonstreze cã „leii“ nu sunt afectaţi de criza economicã în care ne aflãm. Cele mai reprezentative figuri ale oraşului nostru din lumea publicã, politicã şi a afacerilor au fost întâmpinate cu mare fast de organizatorii balului, membri ai clubului Lions. Scopul evenimentului a constat în strângerea de fonduri necesare reamenajãrii unei pãrţi din blocul operator şi a secţiei de chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad. Invitatul principal al serii a fost cunoscutul portretist de Cartea Recordurilor, Ştefan Popa Popas. Portretele realizate de el şi alte câteva tablouri au fost vândute la licitaţie, aceasta fiind una din metodele de colectare de fonduri.

Dupã ce s-au adunat invitaţii, Dan Cioca, preşedintele în exerciţiu al Clubului Lions a urat bun venit tuturor celor prezenţi în salã. „Mã bucur cã putem şi avem posibilitatea de a ajuta. În acest fel, avem şansa de a da putere devizei noastre, care este aceea de a servi“, a declarat preşedintele. Rodica Dacin, vicepre- şedintele guvernatorului 2 al districtului Lions 124 România, a spus: „Vã felicit pentru tot ce aţi realizat. Clubul Lions a reuşit sã mobilizeze comunitatea pentru a ajuta comunitatea“. În doar câţiva ani de zile, de la 25 de cluburi Lions, s-a ajuns la 49, numãrul total al membrilor ridicându- se la 1.212 membri în toatã ţara.

Marius Popa, consulul onorific al Regatului ţãrilor de Jos la Timişoara, a pus problema ce vor face „leii“ în perioada de crizã. „Toatã lumea se întreabã ce vor face leii în perioada de crizã economicã. Ei bine, leii în crizã vor continua sã ajute. Aceasta le este menirea“, este de pãrere consulul. De la bal nu au lipsit nici membrii Clubului Rotary, care prin vocea secretarei Sanda Istrate au ţinut sã precizeze: „Sperãm ca aceste douã cluburi sã reuşeascã sã susţinã pânã la capãt acţiunea de binefacere pe care au întreprins-o“. Premii şi distincţii Mai departe, Dan Cioca a oferit Trofeul Leul Anului italianului Roberto Speravio pentru „implicarea fãrã precedent în organizarea unui concert rock româno-italian. În urma acestei manifestãri, Clubul a rãmas cu un beneficiu de 10.000 de euro“. S-au mai oferit diplome şi medalii de merit, printre cei premiaţi numãrându- se primarul Gheorghe Falcã, membru de vazã al Clubului Lions.

Un alt premiant a fost Ladislau Boroş pentru înfiinţarea clubului de femei, a cãrui preşedinte este Rodica Tãlmaciu. Toţi aceştia au încercat ca întrun an lionistic, prin manifestãrilor lor, sã strângã suma de 40.000 de euro pentru secţia Spitalului Judeţean Arad. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, nu a scãpat nici el ocazia de a felicita Clubul Lions: „Vã felicit pentru tot ceea ce faceţi, mai ales cã vã gândiţi la Spitalul Judeţean Arad“. Licitaţia În jurul orei 22.00 a început licitaţia. Primul tablou scos la vânzare a aparţinut lui Ştefan Popa Popas, reprezentând mãnãstirea Voroneţ. Preţul de pornire a fost de 400 de lei. În cele din urmã, dupã o luptã aprinsã, s-a ajuns la suma de 1.000 de lei, preţul cu care ne-a fost vândut Voroneţul...

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro