Stire

Balul Balurilor: Poveste din Vestul S?lbatic

15.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Un adevãrat spectacol de lumini, muzicã, dans şi costume, care a fãcut ca aventura din vestul sãlbatic sã prindã viaţã printre spectatori, a avut loc vineri la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Balul Balurilor, un spectacol intitulat în acest an „Poveste din Vestul Sãlbatic”, a strâns în sala teatrului sute de liceeni, dornici de distracţie, care au venit sã îşi susţinã reprezentanţii liceului. Piesa de teatru care a fost pusã în scenã, a avut ca temã rãpirea celor 12 indience şarmante de cãtre 12 cowboy magnifici. Povestea din vestul sãlbatic a început cu un tablou plin de mister şi suspans susţinut de cei 12 magnifici, moment în care aceştia au rãpit frumoasele indience. Rãpirea şarmantelor şi probele la care au fost supuşi concurenţi au fost antrenate de negociatorul „Zoltan inimã de Lovas”, personaj interpretat de cãtre nimeni altul decât actorul Zoltan Lovas.

Întregul bal s-a dovedit a fi o surprizã pentru cei prezenţi în salã, concurenţii dansând dezinvolt şi totodatã artistic pe ritmurile western. Una dintre cele mai haioase probe surprizã la care au fost supuşi magnificii serii a fost momentul în care Ignat, un porcuşor de doar câteva luni a fost adus în salã. În faţa tutoror celor prezenţi, concurenţii au fost nevoiţi sã îşi arate talentul de cowboy, pentru a-l prinde pe Ignat, moment ce a stârnit râsul publicului. O altã probã la care au fost supuse de aceastã datã doar indiencele şarmante, a fost la fel de amuzantã.

Participantele trebuiau pe rând sã prindã cât mai mulţi peştişori dintr-un vas mare cu apã, în doar 30 de secunde. La finalul spectacolului, înainte de anunţarea rezultatelor, pe scenã a urcat trupa X-Style, care a prezentat un moment coregrafic special cu ocazia sãrbãtorilor de iarnã. Magnificul 1, din Vestul Sãlbatic a fost ales Tudor Andreiaca, de la Liceul German Adam Muller Guttenbrunn, iar cea mai şarmantã indiancã a fost aleasã Loredana Paşcalãu, de la Colegiul Economic. În acest an, premiul presei a fost oferit frumoasei Rebeca Şoaita, care a reprezentat Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” şi magnificului Rãzvan Gâlceavã, elev la Colegiul Naţional „Moise Nicoarã”.

Câştigãtorii publicului au fost Vlad Roşca, de la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” şi Raluca Lupşan, de la Liceul Teoretic „Vasile Goldiş” Arad. Seara a continuat cu o super petrecere, unde s-a sãrbãtorit evenimentul pânã în zorii zilei. „Prin organizarea acestui eveniment am dorit sã punem accent pe fiecare dintre elevi. Timp de 14 zile cât au durat repetiţiile, pânã la desfãşurarea spectacolului, bobocii au fost foarte solicitaţi de cãtre noi, uneori repetiţiile durau şi câte cinci ore, lucru pentru care doresc sã mulţumesc în primul rând pãrinţilor şi profesorilor pentru înţelegere, iar bobocilor pentru efortul depus în realizarea celui mai frumos spectacol pus în scenã de cãtre boboci în ultimii ani. Anul acesta am adus ceva în organizarea spectacolului, am lãsat publicul sã decidã o parte din câştigãtori, lucru pe care dorim sã îl impunem într-o mãsurã mai mare şi pe viitor”, a declarat Vlad Varga, organizator principal al evenimentului.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbura ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro