Stire

Comunitatea german? a s?rb?torit Adventul

15.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Ieri, a avut loc festivitatea de Advent, sãrbãtoritã de persoanele de naţionalitate germanã. Evenimentul a debutat cu fredonarea unor colinzi renumite şi o piesã de teatru „Povestea Hoţilor”, la care au participat clasele primare ale şcolilor cu predare în limba germanã. „Perioada de Advent este echivalentã cu postul Crãciunului, însemnând, în latina popularã «aşteptare».

Astfel, cele patru duminici înaintea Ajunului Crãciunului sunt cele patru Adventuri, prin care se dau anumite dezlegãri din post, cum ar fi dulciurile”, a declarat Michael Szellner, preşedinte al Forumului Democrat German din Arad. Acest eveniment a fost organizat de cãtre Comunitatea Nemţilor din Arad, Banat Ja şi Forumul Democrat German, reprezentând obiceiul comunitãţii de a se întâlni şi de a se pregãti pentru sãrbãtorile naşterii Domnului. Cât despre Avent, aceastã rugãciune a fost organizatã dupã o pauzã de câţiva ani, mai ales cã în perioada dintre Crãciun şi Revelion, „familiile sunt ocupate cu sine în familie”, a mai precizat Michael Szellner.

De asemenea, „prin aceastã manifestare, am dorit sã oferim un spectacol cu muzicã specificã şi piese de teatru, angrenând câte una sau douã clase de la şcolile cu predare în limba germanã. Astfel, am creat o atmosferã agreabilã pentru participanţi”, a susţinut Michael Szellner, preşedintele Forumului Democrat German. La eveniment au mai participat membri de la alte comunitãţi şi culte, cum ar fi cei de la „Asociaţia Evreilor” din Arad, sãrbãtoarea de Advent încheindu-se cu un recital de colinde.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro